Greita tinginių lazanija iš tortilijų

Autorius apie receptą

Greita tinginių lazanija iš tortilijų – tai patiekalas, sukurtas tiems, kurie nori pasimėgauti sočia ir gardžia vakariene be ilgo stovėjimo prie viryklės. Ši lazanija skiriasi nuo tradicinės itališkos lazanijos tuo, kad vietoje makaronų lakštų naudojamos minkštos kvietinės tortilijos, kurios puikiai sugeria įdarą, tampa minkštos ir sultingos, o viršuje išsilydęs sūris suteikia gardžią plutelę. Šis patiekalas idealiai tinka greitai vakarienei ar netikėtai užsukusiems svečiams, nes jo gaminimas neužima daug laiko, o skonis pranoksta lūkesčius. Be to, tai puiki išeitis, jei šaldytuve turite likusių tortilijų ir norite jas skaniai panaudoti. 

Tortilijų lazanija ypač tinka vaikams, nes neturi aštrių prieskonių, o jos švelnus skonis ir sūrio gausa sužavi net ir išrankiausius valgytojus. Maltos vištienos, daržovių ir sūrio derinys sukuria puikų balansą tarp baltymų, skaidulų ir gerųjų riebalų, tad tai ne tik gardus, bet ir subalansuotas pasirinkimas vakarienei. 
Reklama

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Maltą vištieną galima keisti malta kalakutiena, jautiena arba net augaliniu faršu, jei norite vegetariškos versijos.
  • Pomidorų padažą galima pakeisti susmulkintais konservuotais pomidorais arba salsa padažu, jei norite intensyvesnio skonio.
  • Graikišką jogurtą galite keisti natūraliu jogurtu be priedų, grietine arba tepama varške.
  • Mocarelą galima keisti čederio, emmentalerio ar kitu gerai besilydančiu sūriu.
  • Papriką galima keisti cukinija, morka arba pomidoru, priklausomai nuo to, ką turite šaldytuve.
  • Konservuotas pupeles galima keisti virtais lęšiais, avinžirniais arba visai jų atsisakyti.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Rekomenduojama naudoti šviežias tortilijas, nes senesnės gali greitai sukietėti kepant.
  • Jei norite traškesnio paviršiaus, prieš kepdami galite apšlakstyti viršutinę sūrio dalį trupučiu aliejaus.
  • Jei norite aštresnio skonio, į mėsos įdarą galite įberti šiek tiek aitriosios paprikos arba dėti jalapeno griežinėlių.
  • Kad sūris gražiai apsilydytų ir šiek tiek apskrustų, paskutines 2–3 minutes kepkite orkaitėje su grilio funkcija.
  • Kad tortilijos sluoksniai geriau susigertų, palaikykite iškepusią lazaniją 5–10 minučių prieš pjaustydami.

Ingredientai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Svogūną ir česnaką nulupkite, susmulkinkite smulkiais kubeliais.
  2. 2. Papriką perpjaukite pusiau, išvalykite sėklas ir taip pat supjaustykite kubeliais.
  3. 3. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir apkepkite svogūną, kol šis suminkštės.
  4. 4. Tuomet sudėkite česnaką ir paprika, trumpai pakepinkite.
  5. 5. Į daržoves įmaišykite maltą vištieną ir kepkite viską kartu apie 7–10 minučių, kol mėsa visiškai iškeps.
  6. 6. Įmaišykite pomidorų padažą ir konservuotas pupeles, viską gerai išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
  7. 7. Apvalią kepimo formą lengvai patepkite aliejumi.
  8. 8. Dugne klokite pirmąją tortiliją, ją šaukštu plonai aptepkite graikišku jogurtu.
  9. 9. Ant jogurto dėkite dalį mėsos įdaro ir pabarstykite tarkuotu sūriu.
  10. 10. Kartokite sluoksniavimą: dėkite kitą tortiliją, ją šįkart aptepkite pomidorų padažu, uždėkite mėsos įdaro ir sūrio.
  11. 11. Taip sluoksniuokite, kol sunaudosite visas tortilijas ir įdarą.
  12. 12. Viršutinę tortiliją aptepkite pomidorų padažu, pabarstykite likusiu sūriu.
  13. 13. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir dėkite formą su lazanija. Kepkite apie 15 minučių, kol sūris viršuje gražiai išsilydys ir lengvai apskrus.
  14. 14. Iškepusią lazaniją išimkite iš orkaitės ir leiskite pastovėti apie 5 minutes prieš pjaustydami.


Greita tinginių lazanija iš tortilijų

Atsiliepimai

Vištienos ir moliūgo kotletai
(3)
Orkaitėje kepta aštri vištiena
(2)
Traški KFC vištiena namuose
(1)
Plovas su vištiena - orkaitėje
(26)