Traški KFC vištiena namuose

2024-11-26 Autorius Rugilė - maistassielai

Traški KFC vištiena namuose
Traški KFC vištiena – ji sultinga viduje ir neįtikėtinai traški išorėje. Kiekvienas kąsnis maloniai derina aromatingų prieskonių subtilumą ir sodrų skonį. Marinuota prieskoningoje tešloje, kurioje kepimo milteliai suteikia lengvą ir purų sluoksnį, o dvigubas kepimas karštame aliejuje užtikrina nepriekaištingą auksinį traškumą.

Šis patiekalas puikiai dera su įvairiais priedais – nuo gaivių daržovių salotų ir traškių bulvyčių iki česnakinių ar aštresnių padažų. Tai universalus pasirinkimas, tinkantis tiek jaukiems šeimos vakarienės susibūrimams, tiek neįpareigojantiems draugų vakarėliams. Patiekalas, kuris greitai taps mėgstamiausiu ir patiks net išrankiausiems skoniams.

Redaktorės Vaidos komentaras - traški, sultinga vištiena, visiškai primentati tą, kurią galima užsisakyti KFC restoranuose. Tik, kaip žinia, naminis maistas dažnu atveju yra gardesnis :) 

Ingredientai

    • Vištienos vidinė filė: 400 g
    • Miltai: 1 stikl.
    • Kepimo milteliai: 1/2 arb. š.
    • Druska: 1/2 + žiupsnelis arb. š.
    • Kiaušinis: 1 vnt.
    • Česnakai: 1/2 arb. š. (malti)
    • Raudonoji paprika: 1/8 arb. š. (malta)
    • Raudonėlis: 1/2 arb. š. (maltas)
    • Vanduo: 150 ml
    • Aliejus: kepimui
    Apvoliojimui:
    • Miltai: 1 1/2 stikl.
    • Česnakai: 1 arb. š. (malti)
    • Druska: 1 arb. š.
    • Raudonoji paprika: 1 arb. š. (malta)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Vištieną švelniai pabarstyti druska.
  2. 2. Dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, dar truputėlį druskos, suberti kitus prieskonius ir supilti vandenį, įmušti kiaušinį.
  3. 3. Užmaišyti tirštą tešlą ir į ją sudėti vištieną. Palikti 30 min pasimarinuoti.
  4. 4. Apvoliojimui į plačią lėkštę suberti miltus, pagardinti prieskoniais.
  5. 5. Puode įkaitinti aliejų. Aliejaus turi būti tiek, kad apsemtų kepančią vištieną.
  6. 6. Kiekvieną vištienos gabalėlį iš tešlos perkelti į miltus ir juose gerai apvolioti.
  7. 7. Vištieną atsargiai dėti į aliejų ir kepti iš abiejų pusių, kol taps gražios auksinės spalvos.
  8. 8. Iškepusią perkelti ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų riebalų perteklių.
  9. 9. Šiek tiek atvėsusią vištieną dar kartą dėti į karštą aliejų, kepti 1-2 min. Tai suteiks vištienai papildomo traškumo.

Atsakinėjama į Komentarą

Ispaniška paelija - paelja iš Maljorkos su vištiena, krevetėmis ir midijomis
(1)
Jamaikietiška jerk vištiena su karibų (karibietiškais) ryžiais virtais kokosų piene
(1)
Vištienos salotos su obuoliais
(8)
Vištienos salotos su bolivinėmis balandomis, avinžirniais
(2)
Vištienos ir moliūgo kotletai
(3)