Itin purūs, minkšti pikantiški vištienos krūtinėlės blynai, idealiai tinkantys vakarienei ir, galiu Jus patikinti, juos su malonumu skanauja net vaikai, svarbiausia, jiems patiekite su jų mėgstamų padažu. Labai pamilau tokį patiekalą iš vištienos, nes vienu metu atrodė, kad ši mėsa mūsų šeimai jau yra kiek pabodusi, bet dabar ji vėl sugrįžo ant mūsų stalo. :)
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje vištienos krūtinėlės galite naudoti kalakutienos krūtinėlę, vištienos šlaunelių mėsą be kaulų arba netgi maltą vištieną (tačiau atminkite, kad naudojant maltą mėsą gali reikėti daugiau miltų).
- Jei neturite kefyro, galite naudoti natūralų jogurtą, rūgpienį arba pasukas - rezultatas taip pat bus puikus.
- Kvietinius miltus galite pakeisti avižiniais, speltos arba dalinai grikių miltais sveikesnei alternatyvai.
- Petražoles galima pakeisti krapais, baziliku, rozmarinais arba kitomis jūsų mėgstamomis žolelėmis.
- Jei norite aštresnio skonio, galite pridėti smulkiai supjaustytų čili pipirų arba aitriosios paprikos miltelių.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Labai svarbu, kad kefyras būtų kambario temperatūros - taip blynai bus puresni ir tolygiau iškils.
- Vištieną geriausia smulkiai sukapoti dviem peiliais, o ne malti - taip išlaikysite sultingumą ir tekstūrą.
- Palikite tešlą pastovėti bent 15 minučių prieš kepimą - per šį laiką kepimo soda reaguos su kefyro rūgštimi, o visi ingredientai geriau susijungs.
- Kepkite blynus ant vidutinės ugnies, kad jie iškeptų tolygiai ir neprisviltų.
- Dėkite blynus į keptuvę pakankamai toli vieną nuo kito, nes kepimo metu jie padidės.
- Jei norite mažiau kalorijų, galite blynus kepti su minimaliu aliejaus kiekiu arba naudoti aliejaus purkštuvą.
Janina
Atsakyti
Olga
Atsakyti
Laura
Atsakyti
Janina Adomaitienė
Atsakyti