Vištienos krūtinėlės blynai su kefyru ir kepimo soda

2025-03-03 Autorius oSkanu.lt

Vištienos krūtinėlės blynai su kefyru ir kepimo soda
Itin purūs, minkšti pikantiški vištienos krūtinėlės blynai, idealiai tinkantys vakarienei ir, galiu Jus patikinti, juos su malonumu skanauja net vaikai, svarbiausia, jiems patiekite su jų mėgstamų padažu. Labai pamilau tokį patiekalą iš vištienos, nes vienu metu atrodė, kad ši mėsa mūsų šeimai jau yra kiek pabodusi, bet dabar ji vėl sugrįžo ant mūsų stalo. :) 

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Vietoje vištienos krūtinėlės galite naudoti kalakutienos krūtinėlę, vištienos šlaunelių mėsą be kaulų arba netgi maltą vištieną (tačiau atminkite, kad naudojant maltą mėsą gali reikėti daugiau miltų).
  • Jei neturite kefyro, galite naudoti natūralų jogurtą, rūgpienį arba pasukas - rezultatas taip pat bus puikus.
  • Kvietinius miltus galite pakeisti avižiniais, speltos arba dalinai grikių miltais sveikesnei alternatyvai.
  • Petražoles galima pakeisti krapais, baziliku, rozmarinais arba kitomis jūsų mėgstamomis žolelėmis.
  • Jei norite aštresnio skonio, galite pridėti smulkiai supjaustytų čili pipirų arba aitriosios paprikos miltelių.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Labai svarbu, kad kefyras būtų kambario temperatūros - taip blynai bus puresni ir tolygiau iškils.
  • Vištieną geriausia smulkiai sukapoti dviem peiliais, o ne malti - taip išlaikysite sultingumą ir tekstūrą.
  • Palikite tešlą pastovėti bent 15 minučių prieš kepimą - per šį laiką kepimo soda reaguos su kefyro rūgštimi, o visi ingredientai geriau susijungs.
  • Kepkite blynus ant vidutinės ugnies, kad jie iškeptų tolygiai ir neprisviltų.
  • Dėkite blynus į keptuvę pakankamai toli vieną nuo kito, nes kepimo metu jie padidės.
  • Jei norite mažiau kalorijų, galite blynus kepti su minimaliu aliejaus kiekiu arba naudoti aliejaus purkštuvą.

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlė: 250 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • kambario temperatūros kefyras: 100-125 mililitrų (~0,5 stiklinės)
    • miltai: 100 gramų
    • kepimo soda: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska
    • pipirai
    • petražolės: 1 saujos
    • aliejus: ~50-70 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į dubenį įmuškite kiaušinius ir išplakite.
  2. 2. Pilkite kambario temperatūros kefyrą (šitaip blyneliai bus puresni, lengviau bei tolygiau iškils), berkite miltus, kepimo sodą, druską ir pipirus, gerai išmaišykite.
  3. 3. Tuomet vištienos krūtinėlę smulkiai supjaustykite (galite ir sumalti, bet šitaip iš vištienos išsiskirs daugiau sulčių, todėl gali reikti daugiau miltų). Jei mokate - idealiausia vištieną sukapoti dviem peiliais.
  4. 4. Tada sudėkite susmulkintą vištieną bei petražoles į tešlą, išmaišykite.
  5. 5. Tešlą pridenkite rankšluosčiu bei palikite šiltai pastovėti maždaug 15 minučių.
  6. 6. Po to įkaitinkite keptuvę, įpilkite 3-4 valgomuosius šaukštus aliejaus, jam įkaitus, dėkite po vieną šaukštą tešlos per nedidelį atstumą (nes blynai kepdami padidės), iš vienos apkepkite maždaug 5 minutes, iš kitos dar apie 3 minutes.
  7. 7. Iškeptus blynus galite išdėlioti ant popierinio rankšluostėlio, kad sugertų riebalų likučius.
  8. 8. Prie tokių blynų idealiai tinka bulvių košė ir burokėliai. Taip pat grietinės padažas su sauja krapų bei druska arba kitoks jūsų mėgstamas prie pikantiškų blynų. Skanaus!
Vištienos krūtinėlės blynai su kefyru ir kepimo soda
Vištienos krūtinėlės blynai su kefyru ir kepimo soda
Vištienos krūtinėlės blynai su kefyru ir kepimo soda

Janina

Aš prieš grietinés padažą, vietoj jo,-darźovès.
Atsakyti

Laura

Labai skanus patiekalas. Ypač skanu su daržovėmis.
Atsakyti

Janina Adomaitienė

Išmėginsiu ir pasakysiu ar skanu...
Atsakyti
Troškinta vištiena su voveraitėmis ir grietinėle
(2)
Vieno puodo vištienos ir daržovių troškinys
(1)
Sluoksniuotos tešlos kyšas su cukinija, vištiena ir sūriu
(4)
Kinietiški vištienos sparneliai
(4)