Vištienos krūtinėlės suktinukai su špinatais ir sūriu yra nepaprastai skanus ir puošnus patiekalas, kuris puikiai tinka tiek kasdienei vakarienei, tiek ypatingoms progoms. Šis receptas apjungia sultingą vištieną, maistingus špinatus ir tirpstantį burnoje sūrį, sukurdamas tobulą skonių harmoniją. Lietuvoje šis patiekalas ypač mėgstamas rudens ir žiemos sezonu, kai norisi sotaus ir šildančio maisto. Suktinukų paruošimas nereikalauja ypatingų kulinarinių įgūdžių, tačiau rezultatas nustebins net ir priekabiausius gurmanus. Švelnūs ir sultingi vištienos suktinukai su tirpstančiu sūriu ir špinatų įdaru tampa puikiu pasirinkimu šeimos vakarienei ar svečių vaišinimui. Šis receptas yra puikus būdas įtraukti daugiau daržovių į mitybą, ypač vaikams, kurie ne visada noriai valgo žalumynus.
Galimos ingredientų alternatyvos
Vištienos krūtinėlę galima pakeisti kalakutienos krūtinėle arba kiaulienos nugarinės gabaliukais. Lydytą sūrį galima pakeisti mocarela, feta arba rikotos sūriu. Vietoj špinatų galima naudoti raudonąsias lapines salotas, rukolą arba šviežius baziliko lapelius. Džiūvėsėlius galima pakeisti smulkintais riešutais arba sezamo sėklomis, suteikiant patiekalui kitokį skonį ir tekstūrą.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Labai svarbu gerai išmušti vištienos krūtinėlę, kad ji būtų vienodo storio – taip užtikrinsite, kad mėsa iškeps tolygiai. Špinatus rekomenduojama labai trumpai patroškinti, kad jie išliktų žali ir neprarastų maistinių savybių. Prieš dedant į orkaitę, suktinukus galima apvynioti plona šoninės juostele, kuri suteiks patiekalui papildomo skonio ir neleis vištienai išdžiūti. Patiekti suktinukus rekomenduojama su šviežiomis daržovėmis arba ryžiais.
Kalorijos
Bendra patiekalo energetinė vertė yra apie 1200 kalorijų. Viena porcija (vienas suktinukas) turi apie 300 kalorijų. Kalorijų kiekis gali šiek tiek skirtis priklausomai nuo naudojamo sūrio rūšies ir sviesto kiekio.