Autorius apie receptą
Cezario salotos – tai klasikinis patiekalas, kuris užkariavo viso pasaulio širdis savo harmoningu skonių deriniu ir paprastu, bet elegantišku pateikimu. Šis receptas suteikia galimybę namuose pasigaminti autentiškas cezario salotas su traškia vištiena, kurių skonis nė kiek nenusileidžia restorane patiekiamoms. Patiekalas pasižymi sodraus skonio padažu, kuriame dera aštrus ančiuvių skonis, subtilus česnakas ir kreminis kiaušinio trynys. Traški icebergo salota suteikia gaivumo, o sultinga, prieskoniais marinuota vištiena – sotumą. Viską vainikuoja traškūs duoniukai ir ypatingas parmezano sūris, suteikiantis patiekalui išraiškingo, riešutinio skonio.
Galimos ingredientų alternatyvos
Reklama
- Vištienos filė galima pakeisti kalakutienos file arba krevetėmis, jei norite jūros gėrybių varianto šiame patiekale.
- Vietoje icebergo salotų galima naudoti romėniškas salotas (Romaine) arba jaunų špinatų lapus, kurie suteiks daugiau maistinių medžiagų.
- Jei neturite ančiuvių, galite naudoti ančiuvių pastą arba kaparėlių pastą, tačiau tuomet reikėtų mažinti druskos kiekį.
- Parmezano sūrį galima pakeisti pekorino (Pecorino) arba grana padano (Grana Padano) sūriu, kurie turi panašų, intensyvų skonį.
- Vietoje dijon garstyčių tinka ir paprastos geltonosios garstyčios, tik tuomet padažas bus šiek tiek aštresnis.
- Ghee sviestą galima pakeisti alyvuogių aliejumi arba kokosų aliejumi, jei norite sveikesnio varianto.
- Vorčesterio padažą galima pakeisti sojos padažu, sumaišytu su šlakeliu citrinų sulčių, jei namuose neturite vorčesterio padažo.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Vištieną marinuokite bent valandą, o geriausia – per naktį, taip mėsa bus daug skanesnė ir minkštesnė.
- Jei norite traškesnės vištienos, prieš kepimą galite ją apvolioti nedideliame kiekyje miltų, sumaišytų su prieskoniais.
- Duoniukus geriausia pasigaminti namuose iš šiek tiek apdžiūvusios duonos, supjaustytos kubeliais ir paskrudintos orkaitėje su alyvuogių aliejumi ir česnaku.
- Padažą ruoškite tik prieš pat patiekimą, kad salotų lapai nesuglebtų.
- Kiaušinio trynį galite pakeisti lengvai paplakta grietinėle, jei vengiate žalių kiaušinių.
- Parmezano sūrį tarkuokite tik prieš pat patiekimą, kad išliktų šviežias ir aromatingas.
- Citrinos sultis išspauskite tiesiai ant salotų prieš patiekimą, taip jos išliks gaivios ir traškios.
Atsiliepimai
Jūratė
Atsakyti