Paprastos cezario salotos su vištiena

Autorius apie receptą

Cezario salotos – tai klasikinis patiekalas, kuris užkariavo viso pasaulio širdis savo harmoningu skonių deriniu ir paprastu, bet elegantišku pateikimu. Šis receptas suteikia galimybę namuose pasigaminti autentiškas cezario salotas su traškia vištiena, kurių skonis nė kiek nenusileidžia restorane patiekiamoms. Patiekalas pasižymi sodraus skonio padažu, kuriame dera aštrus ančiuvių skonis, subtilus česnakas ir kreminis kiaušinio trynys. Traški icebergo salota suteikia gaivumo, o sultinga, prieskoniais marinuota vištiena – sotumą. Viską vainikuoja traškūs duoniukai ir ypatingas parmezano sūris, suteikiantis patiekalui išraiškingo, riešutinio skonio.

Galimos ingredientų alternatyvos
 
Reklama

  • Vištienos filė galima pakeisti kalakutienos file arba krevetėmis, jei norite jūros gėrybių varianto šiame patiekale.
  • Vietoje icebergo salotų galima naudoti romėniškas salotas (Romaine) arba jaunų špinatų lapus, kurie suteiks daugiau maistinių medžiagų.
  • Jei neturite ančiuvių, galite naudoti ančiuvių pastą arba kaparėlių pastą, tačiau tuomet reikėtų mažinti druskos kiekį.
  • Parmezano sūrį galima pakeisti pekorino (Pecorino) arba grana padano (Grana Padano) sūriu, kurie turi panašų, intensyvų skonį.
  • Vietoje dijon garstyčių tinka ir paprastos geltonosios garstyčios, tik tuomet padažas bus šiek tiek aštresnis.
  • Ghee sviestą galima pakeisti alyvuogių aliejumi arba kokosų aliejumi, jei norite sveikesnio varianto.
  • Vorčesterio padažą galima pakeisti sojos padažu, sumaišytu su šlakeliu citrinų sulčių, jei namuose neturite vorčesterio padažo.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Vištieną marinuokite bent valandą, o geriausia – per naktį, taip mėsa bus daug skanesnė ir minkštesnė.
  • Jei norite traškesnės vištienos, prieš kepimą galite ją apvolioti nedideliame kiekyje miltų, sumaišytų su prieskoniais.
  • Duoniukus geriausia pasigaminti namuose iš šiek tiek apdžiūvusios duonos, supjaustytos kubeliais ir paskrudintos orkaitėje su alyvuogių aliejumi ir česnaku.
  • Padažą ruoškite tik prieš pat patiekimą, kad salotų lapai nesuglebtų.
  • Kiaušinio trynį galite pakeisti lengvai paplakta grietinėle, jei vengiate žalių kiaušinių.
  • Parmezano sūrį tarkuokite tik prieš pat patiekimą, kad išliktų šviežias ir aromatingas.
  • Citrinos sultis išspauskite tiesiai ant salotų prieš patiekimą, taip jos išliks gaivios ir traškios.

Ingredientai

    • Vištienos filė: 400g 
    • Česnakas: 2 skiltelės 
    • Druska: pagal skonį 
    • Pipirai: pagal skonį 
    • Raudonosios paprikos prieskoniai: 1 arbatinis šaukštelis 
    • Citrina: 1 vienetas 
    • Icebergo salotos: 1 vidutinio dydžio gūžė 
    • Ančiuviai: 5-6 juostelės 
    • Kaparėliai: 1 arbatinis šaukštelis 
    • Dijon garstyčios: 1 arbatinis šaukštelis 
    • Vorčesterio padažas: 1 valgomasis šaukštas 
    • Kiaušinio trynys: 1 vienetas 
    • Parmezano sūris: 50g 
    • Duoniukai (kretonai): 100g 
    • Ghee sviestas: 2 valgomieji šaukštai 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Vištienos filė perpjaukite išilgai pusiau, kad gautumėte plonesnius kepsniukus.
  2. 2. Sutrinkite česnaką ir sumaišykite su druska, pipirais bei raudonosios paprikos prieskoniais.
  3. 3. Šiuo mišiniu įtrinkite vištienos gabaliukus, tuomet apšlakstykite pusės citrinos sultimis.
  4. 4. Palikite vištieną marinuotis šaldytuve mažiausiai vieną valandą, o geriausia – per naktį.
  5. 5. Įkaitinsite keptuvėje ghee sviestą ir apkepsite vištienos kepsnius iš abiejų pusių po 5-7 minutes, kol jie gražiai apskrus ir iškeps.
  6. 6. Iškeptus vištienos kepsnius išimkite ir palikite šiek tiek atvėsti, tada supjaustykite juostelėmis.
  7. 7. Dideliame dubenyje reikės sudėti ančiuvius, kaparėlius, kiaušinio trynį, dijon garstyčias ir vorčesterio padažą.
  8. 8. Dviem šakutėmis viską kruopščiai sutrinkite, kol gausite vientisą masę.
  9. 9. Icebergo salotą gerai nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite stambiais kubeliais.
  10. 10. Suberkite supjaustytas salotas į dubenį su paruoštu padažu.
  11. 11. Išspauskite likusios pusės citrinos sultis ant salotų.
  12. 12. Smulkiai sutarkuokite parmezano sūrį ir įmaišykite į salotas.
  13. 13. Švelniai išmaišykite visus ingredientus, kad salotos tolygiai pasidengtų padažu.
  14. 14. Salotas patiekite lėkštėse, ant viršaus sudėliokite paruoštas vištienos juosteles.
  15. 15. Apibarstykite traškiais duoniukais ir, jei pageidaujate, papildomai pabarstykite šviežiai tarkuotu parmezano sūriu.
Recepto autorius mitybosdienorastis

Atsiliepimai

Jūratė

Nepakartojamo skonio! Labai lengvai ir greitai pagaminamos, galėčiau kiekvieną dieną valgyti ir valgyti... niekada neatsivalgyčiau:)))))
Atsakyti
Baklažanų ir pomidorų salotos
(1)
Kiniškos salotos su krevetėmis ir ryžių makaronais
(1)
Šiltos avinžirnių ir batatų salotos
(5)
Ale cezario salotos su lašiša
(2)
Salotos su kepta kiauliena
(2)