Vištiena, marinuota sojų padaže ir 5 pipirų mišinyje, kepta orkaitėje

2019-05-24 Autorius Taip norėjau

Vištiena, marinuota sojų padaže ir 5 pipirų mišinyje, kepta orkaitėje
Labai lengva mano improvizacija vištienos marinavimo tema. Galiu pasakyti, kad buvo visiškai paprasta pagaminti, o skonis labai geras. Tikrai dar šitaip pabandysiu gaminti ne vieną kartą.

Ingredientai

    Marinatui:
    • česnakas: 2 nedidelių galvučių
    • garstyčios: 1 valgomojo šaukšto
    • sojų padažas: 3 valgomųjų šaukštų
    • medus: 1 arbatinio šaukštelio su kaupu
    • 5 pipirų mišinys: 1 arbatinio šaukštelio su kaupu
    • 9% actas: 4 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištą nuplaukite, nusausinkite bei supjaustykite nedideliais gabaliukais. Nuluptą česnaką sutarkuokite smulkia tarka bei sumaišykite su kitais prieskoniais.
  2. 2. Tada gauta mase įtrinkite vištos gabaliukus bei palikite per visą naktį marinuotis.
  3. 3. Po to kepkite įkaitintoje orkaitėje (~170 laipsnių temperatūroje), kol gražiai apskrus. Kepimo laikas priklausys nuo vištienos gabaliukų dydžio.
  4. 4. Labai gardu patiekti su daržovių salotomis arba paprasčiausiai su įvairiomis daržovėmis. Skanaus!
Sultingi paukštienos kotletai
(1)
Troškinta vištiena su bulvėmis ir grietinėle orkaitėje
(1)
Kapotos vištienos kepsnys su majonezu ir krakmolu
(7)
Pupelių sriuba su vištiena
(1)