Chicken stir try - vištienos ir daržovių troškinys

2025-03-24 Autorius oSkanu.lt

Chicken stir try - vištienos ir daržovių troškinys
Stir fry patiekalus aš pati asmeniškai gaminu ganėtinai dažnai. Gamindama juos viską dedu "iš akies", bet šįkart proporcijas paskaičiavau labai tiksliai, kad ir Jūs žinotumėt kaip pasigaminti tobulą troškinio variantą. Šio tipo patiekalai yra nuostabus būdas sunaudoti didesnį kiekį įvairių daržovių.

Esu girdėjusi, kad kai kurie žmonės bijo kepti tokius patiekalus, nes jų padažui reikia specifinių ingredientų ir wok keptuvės. Aš pati šį kartą gamindama naudojau tik sojų padažą ir ryžių actą. O ir kepiau paprastoje keptuvėje.

Toks chicken stir fry patiekalas skanus ir pašildytas, tad tiks ir į pietų dėžutę įsidėti.

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Vietoje žemės riešutų puikiai tiks anakardžiai arba migdolai. 
  • Jei neturite šitake grybų, galite naudoti pievagrybius, voveraites ar bet kokios kitos rūšies grybus. 
  • Brokolius galima pakeisti žiediniais kopūstais arba Briuselio kopūstais, o vištienos krūtinėlę - šlaunelėmis ar kalakutiena. 
  • Jei neturite ryžių acto, galite naudoti obuolių arba balzamiko actą, nors skonis šiek tiek skirsis. 
  • Norintys vegetariško varianto, vištieną gali pakeisti tofu arba tempeh. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Ruošiant stir fry patiekalus, svarbu turėti visus ingredientus paruoštus prieš pradedant kepti, nes procesas vyksta greitai. Vištieną supjaustykite vienodo dydžio gabaliukais, kad ji iškeptų tolygiai. Daržoves pjaustykite taip, kad jos būtų panašaus dydžio - tai užtikrins vienodą jų iškepimą. Kepkite ant aukštos kaitros, kad daržovės išliktų traškios, bet būtų pakankamai minkštos. Norėdami išgauti intensyvesnį skonį, prieš kepimą daržoves galite trumpai apvirti pasūdytame vandenyje. Patiekalą rekomenduojama patiekti su garinta ryžių koše arba makaronais. 

Ingredientai

    Vištienai:
    • vištienos krūtinėlės: 3 (500 gramų)
    • sojų padažas: 1 valgomojo šaukšto
    • kukurūzų krakmolas: 2 valgomųjų šaukštų
    • aliejus: 1 arbatinio šaukštelio
    • juodieji pipirai
    Daržovėms:
    • brokoliai: 0,5 didelio (atskiriame žiedynėliais)
    • morkos: 1 (supjaustome šiek tiek įstrižai)
    • šitake grybai (tinka ir kitokios rūšies): 1 saujos (supjaustome)
    • paprikos: 1 (supjaustome šiaudeliais ir dar perpus)
    • sūdyti žemės riešutai: trečdalio stiklinės
    • aliejus (kepimui)
    Padažui:
    • sojų padažas: ketvirtadalio stiklinės
    • vanduo: trečdalio stiklinės (arba sultinys)
    • ryžių actas: 2 valgomųjų šaukštų
    • skystas medus: 2 valgomųjų šaukštų
    • pomidorų padažas: 1 valgomojo šaukšto
    • česnakas: 2 skiltelių (sugrūdame)
    • imbieras: 1 valgomojo šaukšto (smulkiai sutarkuojame)
    • kukurūzų krakmolas: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia vištienos krūtinėles perpjauname išilgai, tuomet dar į dvi dalis ir supjaustome nedideliais gabaliukais.
  2. 2. Tada inde vištienos gabaliukus sumaišome su sojų padažu ir aliejumi. Užberiame krakmolą ir išmaišome.
  3. 3. Paliekame marinuotis kambario temperatūroje maždaug 20 minučių.
  4. 4. Sumaišome visus padažui skirtus ingredientus.
  5. 5. Keptuvėje įkaitiname aliejų ant aukštos kaitros.
  6. 6. Suberiame pasimarinavusią vištieną ir kepame, dažnai maišydami, kol ji bus pilnai iškepusi.
  7. 7. Tuomet vištieną išimame iš keptuvės.
  8. 8. Dar kartą įkaitiname aliejų ant aukštos kaitros.
  9. 9. Suberiame brokolį, grybus ir morką. Galite įpilti šiek tiek vandens. Kepame, maišydami, maždaug kelias minutes, kol daržovės suminkštėja.
  10. 10. Suberiame papriką ir dar šiek tiek pakepame.
  11. 11. Supilame padažą ir jį užviriname. Kaitiname maždaug 60 sekundžių, kol jis šiek tiek sutirštėja.
  12. 12. Suberiame vištieną ir riešutus. Pakepame dar maždaug 60 sekundžių. Daržovės turi būti suminkštėjusios, bet dar išlikusios traškios.
  13. 13. Patiekiame ir skanaujame!
Keptuvėje keptos vištos kepenėlės su miltais
(4)
Vištienos kebabas lėkštėje | Receptas
(5)