Stir fry patiekalus aš pati asmeniškai gaminu ganėtinai dažnai. Gamindama juos viską dedu "iš akies", bet šįkart proporcijas paskaičiavau labai tiksliai, kad ir Jūs žinotumėt kaip pasigaminti tobulą troškinio variantą. Šio tipo patiekalai yra nuostabus būdas sunaudoti didesnį kiekį įvairių daržovių.
Esu girdėjusi, kad kai kurie žmonės bijo kepti tokius patiekalus, nes jų padažui reikia specifinių ingredientų ir wok keptuvės. Aš pati šį kartą gamindama naudojau tik sojų padažą ir ryžių actą. O ir kepiau paprastoje keptuvėje.
Toks chicken stir fry patiekalas skanus ir pašildytas, tad tiks ir į pietų dėžutę įsidėti.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje žemės riešutų puikiai tiks anakardžiai arba migdolai.
- Jei neturite šitake grybų, galite naudoti pievagrybius, voveraites ar bet kokios kitos rūšies grybus.
- Brokolius galima pakeisti žiediniais kopūstais arba Briuselio kopūstais, o vištienos krūtinėlę - šlaunelėmis ar kalakutiena.
- Jei neturite ryžių acto, galite naudoti obuolių arba balzamiko actą, nors skonis šiek tiek skirsis.
- Norintys vegetariško varianto, vištieną gali pakeisti tofu arba tempeh.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Ruošiant stir fry patiekalus, svarbu turėti visus ingredientus paruoštus prieš pradedant kepti, nes procesas vyksta greitai. Vištieną supjaustykite vienodo dydžio gabaliukais, kad ji iškeptų tolygiai. Daržoves pjaustykite taip, kad jos būtų panašaus dydžio - tai užtikrins vienodą jų iškepimą. Kepkite ant aukštos kaitros, kad daržovės išliktų traškios, bet būtų pakankamai minkštos. Norėdami išgauti intensyvesnį skonį, prieš kepimą daržoves galite trumpai apvirti pasūdytame vandenyje. Patiekalą rekomenduojama patiekti su garinta ryžių koše arba makaronais.