Kepta vištiena sojos padaže, kepta keptuvėje

2024-11-13 Autorius Karolina Puodžiūtė

Kepta vištiena sojos padaže, kepta keptuvėje
Kepta vištiena sojos padaže yra greitas ir sveikas patiekalas, kurio subtiliai egzotiškas skonis praturtintas kario prieskoniais ir švelnia chereso nata. Šis patiekalas puikiai tinka pietums ar vakarienei ir greitai paruošiamas keptuvėje, suteikiant mėsai traškų išorinį sluoksnį ir minkštą vidų. Sojos padažas, kuriame marinuojama vištiena, yra puikus skonio akcentas, suteikiantis sūrumo ir subtilaus aštrumo, o kario milteliai prideda ryškaus aromato, kuris pakelia patiekalą į kitą lygmenį.

Šio patiekalo skonis taip pat puikiai derinamas su salierais ir svogūnais, kurie suteikia traškumo bei šiek tiek šviežumo. Be to, tai lengvas patiekalas, kuris yra pakankamai sotus, bet nesudaro sunkumo jausmo po valgymo.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Cheresas: Jei neturite chereso, galite naudoti vorčesterio padažą arba vyno actą – abu suteiks subtilaus rūgštumo.
  • Salierų lapkočiai: Šis ingredientas nėra būtinas, tačiau salierai suteikia švelnų skonį. Galima pakeisti paprikos juostelėmis ar cukinijos gabaliukais.
  • Vištienos sultinys: Galite naudoti daržovių sultinį, jei norite lengvesnio skonio arba neturite vištienos sultinio.

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Vištieną supjaustykite plonomis juostelėmis – tai leis jai kepti greičiau ir tolygiau.
  • Kepant vištieną keptuvėje, svarbu keptuvę gerai įkaitinti – taip mėsa gaus traškią plutelę, išsaugant viduje sultingumą.
  • Kad skoniai pilnai įsigertų, vištieną galite trumpai pamirkyti sojų padaže ir krakmole prieš kepant.

Kalorijos

  • Iš viso kalorijų: 300 kcal
  • Kalorijos vienai porcijai: 150 kcal 

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlė: 150 gramų
    • sojų padažas: 2 šaukštų
    • krakmolas: 1 šaukštelio
    • salierų lapkočiai: 2 (nėra būtina)
    • svogūnai: 2
    • kario milteliai: 1 šaukštelio
    • cheresas: 2 šaukštų (arba vorčesterio padažas arba vyno actas)
    • vištienos sultinys: 125 mililitrų
    • druska: 0,5 šaukštelio
    • malti juodieji pipirai: ketvirčio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia vištienos krūtinėlę supjaustykite plonomis, maždaug pusės centimetro pločio juostelėmis arba norimo dydžio gabaliukais.
  2. 2. Tuomet vištieną sumaišykite su krakmolu ir vienu šaukštu sojų padažo, kad ji įgautų sodresnio skonio ir išlaikytų sultingumą.
  3. 3. Paruoškite padažą – į nedidelį dubenėlį supilkite cheresą, kario miltelius, likusį sojų padažą, vištienos sultinį, druską ir pipirus, tada viską gerai išmaišykite.
  4. 4. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies, įpilkite šiek tiek aliejaus ir sudėkite vištienos juosteles.
  5. 5. Kepkite, kol mėsa taps auksinės spalvos iš abiejų pusių.
  6. 6. Išimkite vištieną iš keptuvės ir palikite trumpam ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų perteklinis aliejus.
  7. 7. Tame pačiame keptuvėje pakepinkite svogūnus ir salierų lapkočius, kol jie taps švelniai minkšti ir įgaus auksinį atspalvį.
  8. 8. Grąžinkite vištieną į keptuvę, supilkite paruoštą padažą ir maišydami virkite, kol padažas pradės tirštėti, įsigerdamas į mėsą bei daržoves.
  9. 9. Patiekimas: Supilkite patiekalą į lėkštę ir patiekite karštą su virtais ryžiais, bulvių koše ar šviežių daržovių salotomis. Mėgaukitės!
  10. 10. Santrauka: Kepta vištiena sojos padaže – tai lengvai paruošiamas ir sveikas patiekalas su subtiliai egzotišku skoniu, kuriame dera vištiena, sojos padažas ir aromatingi prieskoniai. Šiame recepte vištiena kepama keptuvėje, kad būtų išlaikytas sultingumas, o įmaišytas kario skonis suteikia patiekalui ryškų skonį.
Kepta vištiena sojos padaže, kepta keptuvėje
Troškinta vištiena su bulvėmis ir grietinėle orkaitėje
(1)
Buritos su vištiena
(4)