Vištienos ir avokadų salotos su feta bei medaus-citrinų užpilu

2025-02-22 Autorius oSkanu.lt

Vištienos ir avokadų salotos su feta bei medaus-citrinų užpilu
Šios gardžios ir maistingos vištienos ir avokadų salotos yra tobulas lengvas patiekalas, tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei. Šviežių špinatų lapai, sultinga vištiena ir kreminis avokadas sukuria puikų skonių derinį, kurį papildo saldžiarūgštis medaus-citrinų užpilas. Šis patiekalas ne tik skanus, bet ir pilnas naudingų maistinių medžiagų, omega-3 riebalų rūgščių bei baltymų. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Vietoj vištienos filė galima naudoti kalakutienos krūtinėlę arba keptas krevetes.
  • Špinatus galima pakeisti įvairių salotų lapais, rukolą arba jaunais špinatų lapeliais.
  • Apelsinus galima pakeisti mandarinais arba greipfrutais.
  • Fetos sūrį galima pakeisti mozzarella arba ožkos sūriu.
  • Medų galima pakeisti klevų sirupu arba agavų nektaru.

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Avokadus reikėtų pjaustyti paskutiniu momentu, kad nepatamsėtų.
  • Vištieną kepkite vidutiniame karštyje, kad išliktų sultinga.
  • Prieš patiekiant leiskite vištienai šiek tiek atvėsti, kad nesusviltų špinatai.
  • Užpilą ruoškite tik prieš pat patiekiant.

Kalorijos
 
  • Bendras patiekalo kalorijų kiekis: 1240 kcal
  • Vienos porcijos kalorijų kiekis: 310 kcal

Ingredientai

    • vištienos filė: 300 gramų
    • špinatai: 1 saujos
    • avokadai: 2
    • apelsinai: 2
    • medus: 1 šaukšto
    • alyvuogių aliejus: 3 šaukštų
    • citrinos sultys: šlakelio
    • druska
    • pipirai
    • feta sūris: pagal skonį (dėjau apie 100 gramų; nėra būtina)
    • balzamiko actas: pagal skonį (apšlakstymui; nėra būtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Paimkite vištienos filė ir kruopščiai nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
  2. 2. Supjaustykite mėsą vidutinio dydžio kubeliais.
  3. 3. Paruoštą vištieną pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir jūros druska.
  4. 4. Didelėje keptuvėje įkaitinkite du šaukštus alyvuogių aliejaus iki vidutinės temperatūros.
  5. 5. Sudėkite pagardintą vištieną į įkaitusią keptuvę ir kepkite 6-8 minutes, kol mėsa gražiai apskrus ir iškeps.
  6. 6. Kol kepa vištiena, nulupkite apelsinus ir supjaustykite juos mažais kubeliais, pašalindami plėveles.
  7. 7. Perpjaukite avokadus, pašalinkite kauliukus ir minkštimą supjaustykite plonomis juostelėmis.
  8. 8. Dideliame dubenyje sudėkite šviežius špinatų lapus.
  9. 9. Paruoškite užpilą: mažame indelyje sumaišykite skystą medų, likusį alyvuogių aliejų, citrinos sultis ir žiupsnelį druskos.
  10. 10. Ant špinatų sudėkite atvėsusią vištieną, avokadų juosteles ir apelsinų kubelius.
  11. 11. Apšlakstykite salotas paruoštu medaus-citrinų užpilu.
  12. 12. Jei pageidaujate, patiekalą papuoškite fetos sūrio gabaliukais ir apšlakstykite balzamiko actu.
Žalios Iceberg salotos su krevetėmis
(6)
Rudųjų ryžių ir lašišos salotos
(1)
Obuolių ir morkų salotos su majonezu
(2)