Keptų morkų ir vištienos salotos su medaus-grūdėtųjų garstyčių padažu

2024-01-15 Autorius oSkanu.lt

Keptų morkų ir vištienos salotos su medaus-grūdėtųjų garstyčių padažu
Savo gyvenime esu tikrai išmėginusi labai daug įvairiausių vištienos salotų. Vienos jų labai patiko, kitos visai nepatiko, o dar kitos tiesiog suvalgai ir pamiršti, lyg ir skanu, bet nėra jokio "cinkelio". Šį kartą su Jumis pasidalinsiu variantu iš pirmojo skyrelio "labai patiko" ir kurias dabar dažnai pasigaminu. Tai mano variantas su keptomis morkomis ir labai skaniu medaus-grūdėtųjų garstyčių padažu. Nors tokias salotas paruošti užima šiek tiek laiko, bet patikėkite manimi, tikrai verta! Gaminam! :)

Ingredientai

    • morkos: 5 (vid. dydžio)
    • kmynai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • prieskoninių žolelių mišinys: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • alyvuogių aliejus: 1 šaukšto
    • ryžiai: 100 gramų
    • kepta vištiena: 200-300 (tinka ir rūkyta vištiena)
    • vyšniniai pomidoriukai: 10 (tinka ir įprasti pomidorai)
    • gražgarstės: 1 didelės saujos (arba špinatai)
    • druska
    • juodieji pipirai
    Padažui:
    • alyvuogių aliejus: 4 šaukštų
    • medus: 1 šaukšto
    • grūdėtosios garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
    • baltojo vyno actas: 3 šaukštų (arba citrinos sultys)
    • druska
    • juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių morkas nuskuskite bei supjaustykite storais šiaudeliais. Jas dėkite į karščiui atsparų indą, pabarstykite kmynais, prieskoninėmis žolelėmis, druska ir pipirais bei apipilkite vienu šaukštu aliejaus.
  2. 2. Dėkite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę bei kepkite maždaug 40 minučių. Kai iškeps, atvėsinkite.
  3. 3. Ryžius išvirkite taip, kaip yra nurodyta ant jų pakuotės.
  4. 4. Išvirusius perliekite su šaltu vandeniu bei palikite nuvarvėti.
  5. 5. Keptą (arba rūkytą) vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais.
  6. 6. Tuomet ryžius sudėkitee į dubenį, ten pat - atvėsusias morkas. Gražgarsčių lapus bei perpus perpjautus pomidoriukus taip pat sudedame į dubenį.
  7. 7. Padažas: Visus nurodytus ingredientus sumaišykite tarpusavyje bei supilkite ant paruoštų salotų.
  8. 8. Patiekite ir skanaukite!

Atsakinėjama į Komentarą

Salotos su jautiena, skrudintomis bulvėmis ir vyšniniais pomidorais
(2)