Tikri - geriausi Kijevo kotletai iš vištienos krūtinėlės su dziūvėsėliais

Autorius apie receptą

Tenka prisipažinti, kad ilgiau reikėjo prisiruošti išdrįsti pagaminti šį patiekalą, nei kad pats gaminimas užtruko. Tiesa esu gaminusi Kijevo kotletus iš maltos vištienos. O šį kartą labiau norėjosi (tiksliau labai prašė vyresnioji dukra), kad pagaminčiau tikrą Kijevo kotletą iš vištienos krūtinėlės su gražiai ištirpusiu sviestu. Taip ir padariau. Buvo be galo skanu. Taigi nieko nelaukus, kibkite ir Jūs į darbus ir rezultatas iš ties - nenuvils, nes jie fantastiškai pavyksta! 

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Kalakutienos krūtinėlė yra puiki alternatyva, suteikianti patiekalui šiek tiek kitokį, tačiau ne mažiau malonų skonį. Jei ieškote šiek tiek liesesnės alternatyvos, galite naudoti ir antienos krūtinėlę
  • Sviesto įdaro pagardinimui, vietoje tradicinių krapų ir petražolių, galite naudoti baziliką, rozmarinus ar čiobrelius. Šie žalumynai suteiks jūsų kotletams naujų aromatų dimensijų. 
  • Taip pat, vietoje įprasto sviesto, galite rinktis ghee sviestą arba alyvuogių aliejų su žolelėmis, jei ieškote lengvesnės alternatyvos. 
  • Džiūvėsėlius galima pakeisti smulkintais riešutais (migdolais ar lazdyno riešutais) arba avižiniais dribsniais, sumaišytais su sezamo sėklomis, jei norite padidinti patiekalo maistinę vertę ir suteikti jam neįprastą tekstūrą. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 
Reklama

  • Norint išgauti tobulą Kijevo kotletų tekstūrą, labai svarbu tinkamai išmušti vištienos krūtinėlę - ji turi būti plona, bet neprakiurusi. Naudokite specialų virtuvinį plaktuką, o vištienos krūtinėlę būtinai dėkite tarp maistinės plėvelės, kad išvengtumėte pažeidimų. 
  • Formuojant kotletus, būtina užtikrinti, kad sviestas būtų visiškai apsuptas vištienos, be jokių skylučių ar plyšių. 
  • Prieš kepimą, suformuotus kotletus rekomenduojama palaikyti šaldytuve bent 30 minučių, o dar geriau - 1-2 valandas. Tai padės kotletui išlaikyti formą ir sumažins tikimybę, kad sviestas ištekės kepimo metu. 
  • Kepant svarbu neperkepti kotletų - taip išsaugosite jų sultingumą. Idealiausia vidaus temperatūra yra 74°C, kurią galite patikrinti maisto termometru. Jei kepate didelės apimties kotletus, po apkepimo keptuvėje, būtinai baikite juos kepti orkaitėje, kad mėsa iškeptų tolygiai, bet neišdžiūtų. 
  • Patiekiant, Kijevo kotletus galima papuošti šviežiomis žolelėmis ir citrinos skiltelėmis, kurios ne tik suteiks patiekalui estetišką išvaizdą, bet ir papildys skonį gaiviu citrusiniu akcentu. 

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlės: 2
    • druska: pagal skonį
    • juodieji pipirai: pagal skonį
    • persilado prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio
    • mėgstami vištienos priesokniai: 1 arbatinio šaukštelio
    • kiaušiniai: 2
    • miltai: 4-6 valgomųjų šaukštų
    • džiūvėsėliai: 6 valgomųjų šaukštų
    • sviestas: 100 gramų
    • česnakas: 1 skiltelės
    • žalumynai: 1 pundelio (krapų, petražolių)
    • citrinos sultys: šlakelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia vištienos krūtinėlę supjaustykite pjausniais.
  2. 2. Išmuškite virtuviniu plaktuku tarp maistinės plėvelės, kad vištienos krūtinėlė neplyštų.
  3. 3. Tada pabarstykite druska, pipirais, persilado ir vištienos prieskoniais.
  4. 4. Kambario temperatūros sviestą išsukite su susmulkintais žalumynais, česnaku, šlakeliu citrinos sulčių ir žiupsniu druskos.
  5. 5. Sviestą dėkite ant maistinės plėvelės, suvyniokite į ritinėlį ir dėkite į šaldymo kamerą, kol šis sutvirtės.
  6. 6. Ant vištienos gabaliuko dėkite po gabaliuką sviesto. Gražiai suvyniokite, kad neliktų tarpelių ir kepant kotletą sviestas neišbėgtų.
  7. 7. Kiaušinius išplakite su žiupsniu druskos ir juodųjų pipirų.
  8. 8. Į vieną dubenį berkite miltus, į kitą dubenį džiūvėsius.
  9. 9. Suformuotus Kijevo kotletus apvoliokite miltuose, tuomet kiaušinio plakinyje, po to džiūvėsiuose. Šitaip kartokite - faneruojame kiekvieną kotletą po du kartus.
  10. 10. Jeigu norisi galite įdėti maždaug 10-20 minučių į šaldymo kamerą, kad kotletai sutvirtėtų, šitaip bus šiek tiek lengviau juos iškepti.
  11. 11. Keptuvėje Kijevo kotletus kepkite su šlakeliu aliejaus, kol šie gražiai apskrunda.
  12. 12. Tuomet sudėkite į kepimo indą ir dėkite pabaigti kepti į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę 20 minučių.
  13. 13. Jei jau netikėtai atsitiko taip, kad bekepant sviestas išbėgo, prieš bebaigiant kepti į kepimo indą įmestame po kelis lapelius šalavijo. Ir dar kvapnesniu sviestu apšlakstome Kijevo kotletus.
  14. 14. Mes šį kartą pasirinkome valgyti su bulvių koše ir daržovių salotomis. Skanaus!

Atsiliepimai

Agurkas

Geriausiai Kijevo kotletai gaunasi kai nueini į Maximą ir nusiperki pusfabrikačius, kuriuos orkaitėje pasišildai ir suvalgai. Ten tada ir sviestas per šonus neprabėga, o gražiai išteka perpjovus valgyti paruoštą kotletą. Mmmm, gardumėlis
Atsakyti

Oskanu.lt komanda

Visiškai nepritariam ir linkim išmėginti šį patiekalą savo virtuvėje. ;)
Quesadillas - Kesadilijos su vištiena
(5)
Raudonų pupelių ir vištienos sriuba su grietinėle
(1)
Tortilijos sumuštinis su vištiena ir chipotle padažu
(1)
Keptos vištienos kepenėlės su paprikomis
(1)