Tikri - geriausi Kijevo kotletai iš vištienos krūtinėlės su dziūvėsėliais

2024-01-01 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Tikri - geriausi Kijevo kotletai iš vištienos krūtinėlės su dziūvėsėliais
Tenka prisipažinti, kad ilgiau reikėjo prisiruošti išdrįsti pagaminti šį patiekalą, nei kad pats gaminimas užtruko. Tiesa esu gaminusi Kijevo kotletus iš maltos vištienos. O šį kartą labiau norėjosi (tiksliau labai prašė vyresnioji dukra), kad pagaminčiau tikrą Kijevo kotletą iš vištienos krūtinėlės su gražiai ištirpusiu sviestu. Taip ir padariau. Buvo be galo skanu. Taigi nieko nelaukus, kibkite ir Jūs į darbus ir rezultatas iš ties - nenuvils, nes jie fantastiškai pavyksta! 

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlės: 2
    • druska: pagal skonį
    • juodieji pipirai: pagal skonį
    • persilado prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio
    • mėgstami vištienos priesokniai: 1 arbatinio šaukštelio
    • kiaušiniai: 2
    • miltai: 4-6 valgomųjų šaukštų
    • džiūvėsėliai: 6 valgomųjų šaukštų
    • sviestas: 100 gramų
    • česnakas: 1 skiltelės
    • žalumynai: 1 pundelio (krapų, petražolių)
    • citrinos sultys: šlakelio
    Salotoms:
    • pekino kopūstai: 0,5
    • agurkai: 1
    • pomidorai: 2
    • krapai: 1 pundelio
    • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • grūdėtosios garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
    • citrinos sultys: šlakelio
    • druska: žiupsnio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia vištienos krūtinėlę supjaustykite pjausniais.
  2. 2. Išmuškite virtuviniu plaktuku tarp maistinės plėvelės, kad vištienos krūtinėlė neplyštų.
  3. 3. Tada pabarstykite druska, pipirais, persilado ir vištienos prieskoniais.
  4. 4. Kambario temperatūros sviestą išsukite su susmulkintais žalumynais, česnaku, šlakeliu citrinos sulčių ir žiupsniu druskos.
  5. 5. Sviestą dėkite ant maistinės plėvelės, suvyniokite į ritinėlį ir dėkite į šaldymo kamerą, kol šis sutvirtės.
  6. 6. Ant vištienos gabaliuko dėkite po gabaliuką sviesto. Gražiai suvyniokite, kad neliktų tarpelių ir kepant kotletą sviestas neišbėgtų.
  7. 7. Kiaušinius išplakite su žiupsniu druskos ir juodųjų pipirų.
  8. 8. Į vieną dubenį berkite miltus, į kitą dubenį džiūvėsius.
  9. 9. Suformuotus Kijevo kotletus apvoliokite miltuose, tuomet kiaušinio plakinyje, po to džiūvėsiuose. Šitaip kartokite - faneruojame kiekvieną kotletą po du kartus.
  10. 10. Jeigu norisi galite įdėti maždaug 10-20 minučių į šaldymo kamerą, kad kotletai sutvirtėtų, šitaip bus šiek tiek lengviau juos iškepti.
  11. 11. Keptuvėje Kijevo kotletus kepkite su šlakeliu aliejaus, kol šie gražiai apskrunda.
  12. 12. Tuomet sudėkite į kepimo indą ir dėkite pabaigti kepti į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę 20 minučių.
  13. 13. Jei jau netikėtai atsitiko taip, kad bekepant sviestas išbėgo, prieš bebaigiant kepti į kepimo indą įmestame po kelis lapelius šalavijo. Ir dar kvapnesniu sviestu apšlakstome Kijevo kotletus.
  14. 14. Mes šį kartą pasirinkome valgyti su bulvių koše ir daržovių salotomis. Skanaus!
Tikri - geriausi Kijevo kotletai iš vištienos krūtinėlės su dziūvėsėliais

Agurkas

Geriausiai Kijevo kotletai gaunasi kai nueini į Maximą ir nusiperki pusfabrikačius, kuriuos orkaitėje pasišildai ir suvalgai. Ten tada ir sviestas per šonus neprabėga, o gražiai išteka perpjovus valgyti paruoštą kotletą. Mmmm, gardumėlis
Atsakyti

WorldRecipes.lt komanda

Visiškai nepritariam ir linkim išmėginti šį patiekalą savo virtuvėje. ;)
Vištienos užtepas
(2)