Pilno grūdo tortilijos kebabai su vištienos šlaunelių mėsa ir padažu

2024-10-30 Autorius minus_trisdesimt

Pilno grūdo tortilijos kebabai su vištienos šlaunelių mėsa ir padažu
 Šis receptas - puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta sveikesnę ir maistingesnę alternatyvą įprastiniam kebabui. Pilno grūdo tortilijos jam suteikia išskirtinį skonį. Natūralus graikiškas jogurtas padažui suteikia švelnią tekstūrą.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Pilno grūdo tortilija gali būti keičiama ryžių arba kukurūzų tortilija, jei norima be gliuteno varianto.
  • Vištienos šlaunelės gali būti pakeistos kalakutienos šlaunelių mėsa ar net smulkinta sojos mėsa vegetariškam variantui.
  • Natūralus graikiškas jogurtas gali būti pakeistas kokoso jogurtu, kuris suteiks egzotišką skonį ir tiks veganams.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai

Norint, kad vištiena būtų sultingesnė, leiskite jai pamarinuotis prieskoniuose bent 10 minučių prieš kepimą. Padažą patiekite atskirai arba įdėkite į kebabą paskutiniu momentu, kad daržovės išliktų traškios ir šviežios.

Patiekalo sveikatos privalumai ir trūkumai

Šis patiekalas yra subalansuotas, aprūpina organizmą reikiamomis medžiagomis ir tinka kaip pietų ar vakarienės pasirinkimas. Tiesa, pilno grūdo tortilijos yra kaloringesnės už baltų miltų tortilijas, tačiau turi daugiau skaidulų ir maistinių medžiagų.

Kalorijos

  • Viso patiekalo kalorijos: 600 kcal
  • Kalorijos porcijoje: 150 kcal 

Ingredientai

    • Pilno grūdo tortilija: 4 vnt
    • Pekino kopūstas: 1 puodelis, smulkiai supjaustytas
    • Agurkai: 1 vnt, griežinėliais
    • Pomidorai: 1 vnt, griežinėliais
    • Raudonasis svogūnas: 1 vnt, plonai supjaustytas
    • Vištienos šlaunelių mėsa: 300 g, smulkiai supjaustyta
    • Ghee sviestas: 1 valgomasis šaukštas
    • Natūralus graikiškas jogurtas: 100 g
    • Česnakas: 1 skiltelė, susmulkinta
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Paruoškite vištienos mėsą – supjaustytą vištieną prieskoniuokite druska ir pipirais, tada leiskite pamarinuotis apie 10 minučių.
  2. 2. Kepkite vištieną – keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite ghee sviestą ir į jį sudėkite vištieną.
  3. 3. Kepkite, kol mėsa taps auksinės spalvos ir sultinga.
  4. 4. Paruoškite daržoves – pekino kopūstą, agurką, pomidorą ir raudonąjį svogūną smulkiai supjaustykite.
  5. 5. Paruoškite padažą – į graikišką jogurtą sudėkite susmulkintą česnaką, druską ir pipirus, išmaišykite, kol padažas taps vientisas.
  6. 6. Surenkite kebabą – ant tortilijos dėkite vištieną, po to pekino kopūstą, agurką, pomidorą ir raudonąjį svogūną.
  7. 7. Ant viršaus užpilkite paruoštą padažą.
  8. 8. Susukite tortiliją ir kebabą perpjaukite per pusę, kad būtų patogiau valgyti.
  9. 9. Santrauka: Pilno grūdo tortilijos kebabai su vištienos šlaunelių mėsa yra sveika, skaidulų ir baltymų turinti vakarienės ar pietų alternatyva. Patiekalas yra sotus, su probiotikais praturtintu padažu iš graikiško jogurto, kuris ne tik suteikia gaivų skonį, bet ir naudą organizmui.
Pilno grūdo tortilijos kebabai su vištienos šlaunelių mėsa ir padažu
Recepto autorius minus_trisdesimt

Atsakinėjama į Komentarą

Aitrūs sparneliai su pelėsinio sūrio padažu
(1)
Kepta višta su obuoliais
(22)
Vištienos apkepas su juodosiomis pupelėmis ir kukurūzais
(2)
Paprasta lazanija su moliūgu ir vištiena
(1)