Karšti sumuštiniai su vištiena, mocarela ir česnakiniu padažu

2024-11-26 Autorius Rugilė - maistassielai

Karšti sumuštiniai su vištiena, mocarela ir česnakiniu padažu
Karšti sumuštiniai su vištiena – tikras komfortiško maisto pavyzdys, kuriame dera sodrūs ir gaivūs skoniai. Traškiai iškepta šoninė suteikia išraiškingo skonio, o švieži špinatų lapeliai ir marinuoto agurko griežinėliai – gaivumo. Sultinga vištienos krūtinėlė ir tirpstantis mocarelos sūris kuria kreminę tekstūrą, kuri sušvelnina intensyvesnius ingredientus.

Sumuštinio pagrindas – minkštos poliarinės duonelės, kurios grilio keptuvėje įgauna lengvai traškią plutelę, išlaikant viduje malonų minkštumą. Česnakinis padažas su pomidorų prieskoniu suteikia papildomo pikantiškumo ir sujungia visus ingredientus į harmoningą visumą. Šis receptas puikiai tinka ir greitiems pietums, ir gardžiai vakarienei.

Redaktorės Vaidos komentaras
- gardus sumuštinis, kurį papildomai galite pagardinti raudonojo svogūno griežinėliais ar marinuotų pipirų gabaliukais. 

Ingredientai

    Padažui:
    • Majonezas: 1/2 stikl.
    • Česnakai: 2 skiltelės
    • Pomidorų padažas: 1-2 valg. š.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Padažui dubenėlyje sumaišyti majonezą su pomidorų padažu ir traiškytu česnaku.
  2. 2. Duoneles aptepti paruoštu padažu.
  3. 3. Šoninę kepti keptuvėje kol taps traški. Iškepusią šiek tiek pasmulkinti.
  4. 4. Ant dviejų duonelių išdėliot griežinėliais pjaustytą marinuotą agurką.
  5. 5. Uždėti po kelis špinatų lapelius.
  6. 6. Vištienos krūtinėlę supjaustyti plonomis juostelėmis ir išdėlioti ant špinatų.
  7. 7. Mocarelos sūrį supjaustyti griežinėliais ir išdėlioti ant vištienos.
  8. 8. Sumuštinius uždengti poliarinėmis duonelėmis ir dėti kepti grižio keptuvėje, kol sūris išsilydys.
Receptų autorė maistassielai