Vištiena kiniškai su daržovėmis, krakmolu, sojos ir žuvies padažais

2023-09-03 Autorius oSkanu.lt

Vištiena kiniškai su daržovėmis, krakmolu, sojos ir žuvies padažais
Gamindama tikėjausi, kad tai bus traškios vištienos gabaliukai tarsi "Guo Bao", bet labiau gavosi toks Teriyaki padažą primenantis troškinys su minkštos vištienos gabaliukais ir daržovėmis, o kiniško skonio jam suteikė rytietiški pagardai - sojos ir žuvies padažai. Tikrai labai skanus vištienos paruošimo variantas, būtinai pamėginkite pasigaminti ir Jūs. Tad nieko daugiau nelaukiam ir imamės darbo jau dabar!

Ingredientai

    • vištienos filė: 800 gramų
    • morkų: 2
    • porų: 0,5
    • raudonųjų paprikų: 1
    • česnako: 3 skiltelių
    • sojos padažo: 7 valgomųjų šaukštų
    • žuvies padažo: 3 valgomųjų šaukštų
    • cukraus: 3 valgomųjų šaukštų
    • krakmolo: 2 valgomųjų šaukštų
    • daržovių sultinio: 200 mililitrų
    • sezamų / riešutų aliejaus
    Patiekimui:
    • virtų ryžių: pagal skonį (jeigu norisi)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia dubenėlyje sumaišykite krakmolą, cukrų ir 4 šaukštus sojos padažo.
  2. 2. Tada į pasiruoštą marinatą dėkite vištieną, pjaustytą juostelėmis, ir palikite pasimarinuoti maždaug 15 minučių.
  3. 3. Keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų.
  4. 4. Dėkite po vieną vištienos juosteles. Iškart maišykite ir vartykite, kad jos nesuliptų nuo krakmolo.
  5. 5. Kai jau vištiena apkepa, sudėkite šiaudeliais pjaustytas morkas, paprikas, česnakus ir porus.
  6. 6. Patarimas: Kartu dar galite, jeigu norisi, įmaišyti saujelę konservuotų arba šaldytų kukurūzų.
  7. 7. Dubenėlyje sumaišykite daržovių sultinį, žuvies padažą ir likusį sojos padažą.
  8. 8. Užpilkite sultiniu mėsą su daržovėmis ir patroškinkite, kol daržovės suminkštėja.
  9. 9. Patiekite su virtais ryžiais (arba be jų) ir skanaukite!
  10. 10. Rekomendacija: Daugiau vištienos kiniškai receptų rasite: Vištiena kiniškai.
BBQ plėšyta vištiena su plokščia duonele
(1)