Vištienos suktinukai su špinatais, rikota ir mocarela

2025-04-17 Autorius oSkanu.lt

Vištienos suktinukai su špinatais, rikota ir mocarela
Visai neseniai atradau šį vištienos suktinukų receptą su špinatais, rikota ir mocarela, o jau sugebėjau gaminti tris kartus. Buvo taip skanu. Tikrai rekomenduoju pamėginti, jei pritrūko idėjų ką čia skanaus pasigaminus vakarienei. Suktinukai puikiai derinami su daržovių salotomis, virtais ryžiais arba bulvių koše, taip sukuriant pilnavertę ir maistingą vakarienę. 

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Jei neturite rikotos sūrio, galite jį pakeisti varške arba varškės sūriu su grietine. 
  • Vietoje Džiugo sūrio tinka bet koks kitas kietasis sūris – parmezanas, grana padano arba džiovintas fermentinis sūris
  • Jei nemėgstate špinatų, galite naudoti raudonąsias lapines salotas, kale kopūstus arba šviežius burokėlių lapelius. 
  • Pomidorų padažą galima paruošti namuose iš šviežių pomidorų arba naudoti pirktinį pomidorų padažą. 
  • Vietoje mocarelos galima naudoti burratos sūrį, feta sūrį arba net paprastą fermentinį sūrį. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Norint pasiekti geriausią rezultatą, vištienos krūtinėlę reikėtų gerai išmušti, kad mėsa būtų vienodo storio – taip patiekalas iškeps tolygiai. 
  • Prieš dedant į orkaitę, rekomenduojama suktinukus susmeigti mediniais pagaliukais arba sutvirtinti maistine virvele, kad jie neišsivyniotų kepimo metu. 
  • Jeigu norite, kad apkepėlė būtų traškesnė, prieš užpilant pomidorų padažu, galite suktinukus apkepti keptuvėje po 2 minutes iš kiekvienos pusės. 
  • Kepant orkaitėje, verta kepimo formą uždengti folija pirmai kepimo daliai – taip išsaugoma vištienos sultingumas. 

Ingredientai

    Įdarui:
    • rikotos sūris: ~100 gramų
    • tarkuotas Džiugo sūris: 2 valgomųjų šaukštų
    • špinatai: kelių saujų
    • žalumynai: 1 saujelės (krapai petražolės)
    • paplakti kiaušiniai: 1 valgomojo šaukšto (kitą kiaušinio dalį sunaudosime apvoliojimui)
    • česnakas: 1 skiltelės (sutrintos)
    • druska
    • pipirai
    Apvoliojimui:
    • džiūvėsėliai: 0,5 puodelio
    • tarkuotas Džiugo sūris: 2 valgomųjų šaukštų
    • išplakti kiaušiniai: 1
    Užkepimui:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia vištienos krūtinėlę supjaustykite į plonus 4 kepsniukus.
  2. 2. Kiekvieną vištienos kepsniuką šiek tiek pamuškite. Geriausia tai būtų daryti per sluoksnį maistinės plėvelės.
  3. 3. Tada kepsniukus pagardinkite druska bei pipirais.
  4. 4. Špinatus ir žalumynus susmulkinkite bei sumaišykite visus įdarui skirtus ingredientus.
  5. 5. Imkite vieną kepsniuką, aptepkite pasiruoštu įdaru, suvyniokite, merkite į kiaušinio plakinį ir apvoliokite džiūvėsėlių bei Džiugo sūrio mišinyje.
  6. 6. Tą patį padarykite su kiekvienu kepsniuku.
  7. 7. Sudėkite pasiruoštus suktinukus į aliejumi pateptą kepimo formą. Apšlakstykite aliejumi ir suktinukus.
  8. 8. Kepkite iki 230 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25 minutes.
  9. 9. Po to išimkite, užpilkite pomidorų padažu, išdėliokite pjaustytus mocarelos sūrio griežinėlius ir dar įdėkite į orkaitę, kol sūris išsilydo (maždaug 3 minutėms).
  10. 10. Patiekite ir skanaukite! ;)
Vištienos suktinukai su špinatais, rikota ir mocarela
Kiniška vištiena Kung Pao su daržovėmis ir žemės riešutais
(1)
Bulvių "kišenėlės" su vištienos ir tar tar padažo įdaru
(1)
Jamaikietiška Jerk vištiena su papajų čatniu ir kokosiniais basmati ryžiais
(3)