Pusryčių tortilija su rūkyta vištiena, alyvuogėmis ir džiovintais pomidorais yra tobulas pasirinkimas tiems, kurie ieško greitai paruošiamo, bet sotaus ir skonio nepritrūkstančio patiekalo rytui. Šis Viduržemio jūros virtuvės įkvėptas receptas sujungia traškią tortiliją, kreminį kiaušinių sluoksnį ir turtingus priedus – rūkytą vištieną, alyvuoges bei saulėje džiovintus pomidorus, kurie suteikia intensyvų ir harmoningą skonį.
Galimos ingredientų alternatyvos
Reklama
- Vietoje rūkytos vištienos galima naudoti kalakutieną, kumpį, šoninę ar vegetarišką alternatyvą – kepintus grybus ar tofu.
- Jei neturite ghee sviesto, galite naudoti kokosų aliejų, sviestą arba alyvuogių aliejų.
- Tortiliją galima pakeisti lavašu, pita duona arba naudoti pilno grūdo tortiliją papildomai maistinei vertei.
- Kietąjį sūrį galima keisti feta, mocarela arba veganišku sūrio pakaitalu.
- Alyvuoges galima pakeisti kaparėliais, marinuotais agurkėliais arba paprika.
- Vietoje saulėje džiovintų pomidorų tinka švieži vyšniniai pomidorai.
- Pesto padažą galima pakeisti humusu, aitriųjų paprikų padažu arba avokado užtepėle.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Kiaušinius išplakite su žiupsneliu druskos ir pipirų prieš pilant į keptuvę – taip jie bus puresni.
- Tortiliją įkaitinkite prieš dedant ant kiaušinių – ji bus traškesnė.
- Sūrį tarkuokite tik prieš pat naudojimą, kad išsaugotumėte geriausią skonį ir tekstūrą.
- Rūkytos vištienos filė supjaustykite plonomis juostelėmis, kad tolygiai pasiskirstytų tortilijos viduje.
- Patiekalą galima paruošti iš anksto ir suvynioti į foliją, jei ketinate valgyti ne namuose.
- Neskubėkite kepti per didelėje kaitroje – lėtesnis kepimas užtikrina tolygesnį iškepimą ir neleidžia tortilijai sudegti.
- Tortilijai pjaustyti naudokite aštrų peilį, kad nepažeistumėte jos formos ir išlaikytumėte visus ingredientus viduje.
- Patiekite iškart po paruošimo, kol tortilija dar traški, o sūris ištirpęs.