Pusryčių tortilija su rūkyta vištiena, alyvuogėmis ir džiovintais pomidorais

2025-04-28 Autorius mitybosdienorastis

Pusryčių tortilija su rūkyta vištiena, alyvuogėmis ir džiovintais pomidorais
Pusryčių tortilija su rūkyta vištiena, alyvuogėmis ir džiovintais pomidorais yra tobulas pasirinkimas tiems, kurie ieško greitai paruošiamo, bet sotaus ir skonio nepritrūkstančio patiekalo rytui. Šis Viduržemio jūros virtuvės įkvėptas receptas sujungia traškią tortiliją, kreminį kiaušinių sluoksnį ir turtingus priedus – rūkytą vištieną, alyvuoges bei saulėje džiovintus pomidorus, kurie suteikia intensyvų ir harmoningą skonį.

Galimos ingredientų alternatyvos
 
Reklama

  • Vietoje rūkytos vištienos galima naudoti kalakutieną, kumpį, šoninę ar vegetarišką alternatyvą – kepintus grybus ar tofu.
  • Jei neturite ghee sviesto, galite naudoti kokosų aliejų, sviestą arba alyvuogių aliejų.
  • Tortiliją galima pakeisti lavašu, pita duona arba naudoti pilno grūdo tortiliją papildomai maistinei vertei.
  • Kietąjį sūrį galima keisti feta, mocarela arba veganišku sūrio pakaitalu.
  • Alyvuoges galima pakeisti kaparėliais, marinuotais agurkėliais arba paprika.
  • Vietoje saulėje džiovintų pomidorų tinka švieži vyšniniai pomidorai.
  • Pesto padažą galima pakeisti humusu, aitriųjų paprikų padažu arba avokado užtepėle.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Kiaušinius išplakite su žiupsneliu druskos ir pipirų prieš pilant į keptuvę – taip jie bus puresni.
  • Tortiliją įkaitinkite prieš dedant ant kiaušinių – ji bus traškesnė.
  • Sūrį tarkuokite tik prieš pat naudojimą, kad išsaugotumėte geriausią skonį ir tekstūrą.
  • Rūkytos vištienos filė supjaustykite plonomis juostelėmis, kad tolygiai pasiskirstytų tortilijos viduje.
  • Patiekalą galima paruošti iš anksto ir suvynioti į foliją, jei ketinate valgyti ne namuose.
  • Neskubėkite kepti per didelėje kaitroje – lėtesnis kepimas užtikrina tolygesnį iškepimą ir neleidžia tortilijai sudegti.
  • Tortilijai pjaustyti naudokite aštrų peilį, kad nepažeistumėte jos formos ir išlaikytumėte visus ingredientus viduje.
  • Patiekite iškart po paruošimo, kol tortilija dar traški, o sūris ištirpęs.

Ingredientai

    • Kiaušiniai: 2 vienetai 
    • Ghee sviestas kepimui: 1 valgomasis šaukštas 
    • Tortilija: 1 vienetas (didelis) 
    • Kietasis sūris: 50 gramų (tarkuotas) 
    • Rūkyta vištienos filė: 100 gramų (supjaustyta) 
    • Alyvuogės: 50 gramų (be kauliukų) 
    • Saulėje džiovinti pomidorai: 30 gramų 
    • Marinuoti svogūnėliai: 20 gramų (nebūtina) 
    • Pesto padažas: 1 arbatinis šaukštelis 
    • Juodieji pipirai: pagal skonį 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Keptuvėje nedidelėje kaitroje išlydykite ghee sviestą iki skystos konsistencijos.
  2. 2. Dubenyje išplakite kiaušinius su žiupsneliu druskos ir pipirų, tuomet supilkite į keptuvę.
  3. 3. Švelniai pavartykite keptuvę, kad kiaušiniai tolygiai pasiskirstytų per visą paviršių.
  4. 4. Iškart ant kiaušinių uždėkite tortilijos lakštą ir toliau kepkite apie 2-3 minutes vidutiniu karštymu.
  5. 5. Mentelės pagalba atsargiai apversime visą konstrukciją taip, kad tortilija atsidurtų apačioje, o kiaušiniai liktų viršuje.
  6. 6. Sumažinsite kaitrą ir pradėsite dėlioti priedus: pirmiausia pabarstykite tarkuotu kietuoju sūriu.
  7. 7. Tolygiai išdėliojate supjaustytą rūkytą vištieną ant sūrio sluoksnio.
  8. 8. Pridėkite saulėje džiovintus pomidorus, alyvuoges ir, jei naudojate, marinuotus svogūnėlius.
  9. 9. Šaukšteliu tolygiai paskirstysite pesto padažą ant viršaus.
  10. 10. Pabarstykite šviežiai maltais juodaisiais pipirais pagal skonį.
  11. 11. Uždenkite keptuvę dangčiu ir kepsite dar 2-3 minutes, kol sūris ištirps.
  12. 12. Nuėmę nuo kaitros, leiskite tortilijai šiek tiek atvėsti (apie 1 minutę).
  13. 13. Tuomet atsargiai suvyniojate tortiliją į ritinį, pradedant nuo vieno krašto.
  14. 14. Aštriu peiliu perpjaunate ritinį per pusę įstrižai.
  15. 15. Patiekiate iškart, kol dar šilta ir traški.
Pusryčių tortilija su rūkyta vištiena, alyvuogėmis ir džiovintais pomidorais
Pusryčių tortilija su rūkyta vištiena, alyvuogėmis ir džiovintais pomidorais
Recepto autorius mitybosdienorastis