Kokosinis mango chia pudingas su avokadu

2025-05-01 Autorius oSkanu.lt

Kokosinis mango chia pudingas su avokadu

Reklama

Kokosinis mango chia pudingas su avokadu – tai egzotiškų skonių harmonija, kuri atgaivins jūsų pusryčius ir pakels nuotaiką nuo pat ryto. Šis švelnaus skonio desertas yra tobulas pasirinkimas tiems, kurie ieško sveiko, maistingo ir greitai paruošiamo patiekalo. Trapus mangų saldumas kartu su kremiška avokadų tekstūra bei kokosų pieno švelnumu sukuria nepakartojamą skonių simfoniją, kurią papildo chia sėklos, suteikiančios puikią maistinę vertę ir sotumo jausmą. Tradiciškai kilęs iš Pietryčių Azijos virtuvės, šis patiekalas puikiai pritaikytas šiuolaikiniam gyvenimo tempui – jį galima pasiruošti iš vakaro, o ryte mėgautis pilnaverčiais, energijos suteikiančiais pusryčiais. Šis pudingas – tai puikus būdas pradėti dieną sveikai arba pasimėgauti nekaloringu desertu po darbo dienos. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 
  • Vietoje mango galite naudoti persikus, nektarinus arba ananasus, priklausomai nuo sezono ir prieinamumo.
  • Avokadus galima pakeisti bananais, jei norite švelnesnio skonio ir mažiau riebalų.
  • Lieso kokosų kremo vietoje tinka naudoti ir riebesnį kokosų pieną, migdolų pieną arba graikiško jogurto ir pieno mišinį.
  • Ispaninio šalavijo (chia) sėklas galima pakeisti linų sėmenimis, tačiau tuomet reikės truputį mažiau skysčio.
  • Agavų sirupą galima pakeisti klevų sirupu, medumi, kokosų cukrumi arba stevija, jei norite mažiau kalorijų.
  • Ciberžolę galima pakeisti cinamonu, kardamonu arba imbiero milteliais, jei norite kitokio aromato.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Chia sėklas rekomenduojama trumpai pabrinkinti kokoso piene prieš maišant su kitais ingredientais, taip jos geriau išbręs.
  • Avokadai turi būti tikrai prinokę, kitaip pudingas turės kartoką prieskonį.
  • Jei norite dar kremiškenės tekstūros, galite įdėti šaukštą riebaus graikiško jogurto.
  • Pudingas geriausiai skonis, kai jis pastovi šaldytuve bent 4 valandas, o dar geriau – per naktį.
  • Papuošimui galite naudoti šviežius vaisius, uogas, kokosų drožles arba kepintus riešutus.
  • Norint pasiekti tolygesnę tekstūrą, naudokite kokybišką elektrinį plaktuvą arba blenderį.
  • Vaikams ruošiamą porciją galite pasaldinti natūralia vaisių tyrele vietoje sirupo.

Ingredientai

    • Mangas: 1 gerai prinokęs (apie 250 g) 
    • Avokadai: 2 vidutinio dydžio prinokę (apie 300 g) 
    • Liesas kokosų kremas: 1 skardinė (400 ml), kambario temperatūros 
    • Ispaninio šalavijo sėklos (chia): 70 g 
    • Agavų sirupas: 3 valgomi šaukštai (galima pakeisti klevų sirupu) 
    • Ciberžolė: 1 arbatinis šaukštelis 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia, nulupkite mangą ir avokadus, pašalinkite kauliukus ir supjaustykite juos kubeliais.
  2. 2. Vaisius sudėkite į blenderį ir trinkite, kol gausite vientisą masę be gumulėlių.
  3. 3. Gautą tyrę perkelsime į didesnį dubenį ir atsargiai įmaišysime kokosų pieną.
  4. 4. Dabar bersime chia sėklas bei ciberžolę ir kruopščiai išmaišome, kad neliktų sausų sėklų. Šiame etape galite atidėti nesaldintą porciją vaikams.
  5. 5. Po to, į mišinį pilame agavų sirupą ir dar kartą viską kruopščiai išmaišome, kad sirupas tolygiai pasiskirstytų.
  6. 6. Paruoštą mišinį dėsi į šaldytuvą 10 minučių pradiniam stingimui.
  7. 7. Praėjus numatytam laikui, ištrauki pudinią iš šaldytuvo ir vėl gerai išmaišai, kad chia sėklos neprisviltų prie dubens dugno.
  8. 8. Mišinys vėl turėtų būti grąžinamas į šaldytuvą dar bent 20 minučių, o geriausia – per naktį, kad chia sėklos pilnai išbrinktų.
  9. 9. Prieš patiekiant, padalinkite pudinią į atskirus indelius ar dubenėlius.
  10. 10. Papuoškite šviežiais vaisiais, uogomis arba kokosų drožlėmis ir mėgaukitės!
Kopūstų kepsneliai orkaitėje
(1)
Veganiškas rūkytas ir prieskoniuotas cheddar'o sūris
(1)
Kepti kopūstai orkaitėje
(1)