Purūs ir minkšti veganiški keksiukai su razinomis ir kokosų jogurtu

Autorius apie receptą

Aš pati nesu veganė ir ateityje tikrai neplanuoju tokia būti, bet nauji skoniai mane vilioja. Visada yra įdomu išmėginti kažką naujo ir neragauto. Šį kartą noriu pasidalinti veganiškų keksiukų receptu, kurie man patiko. Apie keksiukus galiu pasakyti tik, kad jie gaunasi purūs, minkšti ir svarbiausia nerealiai skanūs. 

Jeigu nemėgstate razinų, jas galite pakeisti šokoladu. Šį kartą dėjau razinas, nes mano vyras jas labai mėgsta kepiniuose, tad keksiukai buvo itin greitai suvalgyti. O kokie Jūsų keksiukai yra mėgstamiausi? Pasidalinkite komentaruose. :)

Galimos ingredientų alternatyvos 
Reklama

  • Vietoje kokosų jogurto galite naudoti sojų jogurtą arba kitą augalinį jogurtą, tačiau kokosų jogurtas suteikia ypatingą skonį.
  • Jei nemėgstate razinų, jas galite pakeisti juoduoju šokoladu, sukapotu į mažus gabalėlius, arba veganišku baltojo šokolado analogu.
  • Kokosų arba migdolų pieną galima pakeisti avižų pienu, sojų pienu arba bet kuriuo kitu augalinės kilmės pienu.
  • Vietoje balto cukraus galite naudoti kokosų cukrų, rudą cukrų arba agavos sirupą, tačiau tokiu atveju reikės sumažinti skysčių kiekį.
  • Įprastus kvietinius miltus galima pakeisti pilno grūdo miltais, speltos miltais arba net begliuteminiais miltų mišiniais, pritaikytais kepiniams.
  • Aliejų galite rinktis bet kokį neutralaus skonio: saulėgrąžų, rapsų arba kokosų (jeigu norite stipresnio kokosų skonio).
  • Citrinos sultis galima pakeisti obuolių sidro actu, kuris taip pat suteiks reikalingą rūgštumą.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Prieš kepimą įsitikinkite, kad visi ingredientai yra kambario temperatūros, tai padeda keksiukams geriau iškilti.
  • Razinas prieš naudojimą rekomenduojama pamirkyti šiltame vandenyje 10-15 minučių, tuomet jos bus minkštesnės ir sultingesnės.
  • Tešlą maišykite tik tiek, kiek reikia ingredientams susijungti – per ilgai maišant keksiukai gali gautis kieti.
  • Orkaitę būtinai įkaitinkite prieš dėdami keksiukus kepti – tai užtikrins tolygų kepimą.
  • Norint patikrinti, ar keksiukai jau iškepę, naudokite medinį pagaliuką – įbeskite į keksiuko vidurį, ir jei ištraukus jis lieka sausas, keksiukai jau paruošti.
  • Jei norite, kad keksiukai būtų dar skanesni, galite įdėti žiupsnelį vanilės arba cinamono.
  • Iškepusius keksiukus leiskite atvėsti formoje apie 5 minutes, tik po to perkelkite ant grotelių visiškai atvėsti.
  • Šie keksiukai puikiai išsilaiko 3-4 dienas sandariame inde kambario temperatūroje.

Ingredientai

    6-iems keksiukams:
    • cukrus: 140 gramų
    • aliejus: 75 mililitrų
    • kokosų jogurtas: 110 mililitrų
    • kokosų arba migdolų pienas: 60 mililitrų
    • citrinos sultys: 1,5 šaukšto
    • miltai: 180 gramų
    • kepimo milteliai: 2 šaukštelių
    • razinos: 150 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Tuomet giliame dubenyje sumaišykite cukrų su aliejumi.
  3. 3. Tada sudėkite jogurtą, pieną ir citrinos sultis. Viską išmaišykite.
  4. 4. Po to berkite nuplautas ir nusausintas razinas (galite keisti šokoladu).
  5. 5. Suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais ir gerai išmaišykite. Masė turi gautis maždaug grietinės tirštumo.
  6. 6. Paskui masę sudėkite į keksiukų formeles pripildydamos du trečdalius tūrio ir dėkite kepti maždaug 25 minutes, kol keksiukai visiškai iškepa.
  7. 7. Ar keksiukai jau yra iškepę - patikrinkite mediniu pagaliuku. Lepinkitės!

Atsiliepimai

Marija

Tikrai tobulai fantastiški gavosi. Gaminsiu ir ateityje! :)
Atsakyti
Keksiukai su rikotos sūriu
(17)
Veganiški saldžiųjų bulvių keksiukai, glazūruoti šokoladu
(1)
Morkų keksiukai su maskarponės kremu
(3)
Šokoladiniai Helovyno keksiukai
(1)