Tikrai sveikuoliški, visai neriebūs, spalvingo skonio, labiau tinka pusryčiams, o ne desertui.
Ingredientai
avižiniai dribsniai: 450 gramų
miltai: 120 gramų
kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio su kaupu
cukrus: 100 gramų
cinamonas: 2 arbatinių šaukštelių
druska: žiupsnelio
pienas: 450 mililitrų
aliejus: 4 valgomųjų šaukštų
kiaušiniai: 2
medus: 2 valgomųjų šaukštų
tarkuoti obuoliai: 200 gramų
tarkuotos morkos: 200 gramų
razinos: 250 gramų
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių viename dubenyje sumaišykite sausus ingredientus, kitame suplakite skystus. Į skystus suberkite sausus bei gerai išmaišykite.
2. Tuomet įmaišykite tarkuotus (tarkavau per smulkesnę nei burokinė) obuolius bei morkas, taip pat ir razinas. Dėkite i keksiukų formeles (aš naudojau popierines ir dedu po dvi, kad būtų tvirčiau).
3. Tada dėkite į iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę bei kepkite maždaug 25-35 minutes. Atvėsinkite ant grotelių. Galite, jeigu norisi, apibarstyti miltiniu cukrumi. Skanaus!
4. Rekomendacija: Daugiau keksiukų receptų rasite: Keksiukai.