Sveikuoliški - avižinių dribsnių keksiukai su obuoliais, morkomis ir razinomis

2019-05-03 Autorius oSkanu.lt

Sveikuoliški - avižinių dribsnių keksiukai su obuoliais, morkomis ir razinomis
Tikrai sveikuoliški, visai neriebūs, spalvingo skonio, labiau tinka pusryčiams, o ne desertui.

Ingredientai

    • avižiniai dribsniai: 450 gramų
    • miltai: 120 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio su kaupu
    • cukrus: 100 gramų
    • cinamonas: 2 arbatinių šaukštelių
    • druska: žiupsnelio
    • pienas: 450 mililitrų
    • aliejus: 4 valgomųjų šaukštų
    • kiaušiniai: 2
    • medus: 2 valgomųjų šaukštų
    • tarkuoti obuoliai: 200 gramų
    • tarkuotos morkos: 200 gramų
    • razinos: 250 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių viename dubenyje sumaišykite sausus ingredientus, kitame suplakite skystus. Į skystus suberkite sausus bei gerai išmaišykite.
  2. 2. Tuomet įmaišykite tarkuotus (tarkavau per smulkesnę nei burokinė) obuolius bei morkas, taip pat ir razinas. Dėkite i keksiukų formeles (aš naudojau popierines ir dedu po dvi, kad būtų tvirčiau).
  3. 3. Tada dėkite į iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę bei kepkite maždaug 25-35 minutes. Atvėsinkite ant grotelių. Galite, jeigu norisi, apibarstyti miltiniu cukrumi. Skanaus!
  4. 4. Rekomendacija: Daugiau keksiukų receptų rasite: Keksiukai.
Cukinijų keksiukai su aguonomis
(1)
Šokoladiniai keksiukai su rikota ir uogomis
(3)
Morkų keksiukai su klevų sirupo glaistu
(3)
Keksiukai su sūriu ir daržovėmis
(6)
Karameliniai keksiukai
(1)