Levandų keksiukai - tikriausiai skaniausi iki šiol gaminti!

2019-09-18 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Levandų keksiukai - tikriausiai skaniausi iki šiol gaminti!
Labai nustebino šie keksiukai... pavyko tiesiog tobulai... pasižadėjau sau, kad gaminsiu ir gaminsiu juos ateityje.

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 12 vnt. keksiukų. 

Ingredientai

    • minkštas sviestas: 225 gramų
    • cukraus pudra: 225 gramų
    • miltai: 225 gramų
    • kiaušiniai: 4
    • kepimo milteliai: 1 šaukštelio
    • vanilinis cukrus: 1 šaukštelio
    Kremui:
    • maskarponė: 200 gramų
    • cukraus pudra: 150 gramų
    • medus: 50 gramų
    • mėlyni maistiniai dažai: kelių lašų
    • džiovinti levandų žiedai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Taip pat pasiruošiame keksiukų kepimo formeles.
  2. 2. Tuomet minkštą sviestą išsukame su cukraus pudra bei vaniliniu cukrumi.
  3. 3. Po vieną įmaišome kiaušinius, suberiame miltus sumaišytus su kepimo milteliais.
  4. 4. Tada viską gerai išmaišome. Tešla turėtų gautis tarsi grietinės tirštumo.
  5. 5. Po to supilame tešlą į keksiukų formeles ir kepame maždaug 20 minučių, kol keksiukai iškeps. Iškepusius atvėsiname.
  6. 6. Kremas: Maskarponę išplakame su cukraus pudra, tada supilame medų ir maistinius dažus. Viską gerai išplakame iki vientisos masės.
  7. 7. Paskui konditerinio švirkšto pagalba išspaudžiame kremą ant atvėsusių keksiukų. Papuošiame levandų žiedlapiais. Lepinamės!
  8. 8. Rekomendacija: Daugiau keksiukų receptų rasite: Keksiukai.
Kriaušių keksiukai be kiaušinių
(1)
Šokoladiniai keksiukai su rikota ir uogomis
(3)