Keksiukai su mango įdaru ir maskarponės kremu

2025-01-12 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Keksiukai su mango įdaru ir maskarponės kremu
Keksiukai su mango įdaru ir maskarponės kremu – tai prabangus desertas, primenantis miniatiūrinį tortą. Purus biskvitas, derinamas su kvapniu mango įdaru ir saldžiu maskarponės kremu, sukuria nepakartojamą skonio harmoniją.

Šis desertas puikiai tinka, kai norisi kažko ypatingo, tačiau nėra laiko ar noro kepti didelį tortą.

Galimos ingredientų alternatyvos:

  • Apelsino sultys ir žievelė: galite pakeisti citrinos sultimis ir žievele, suteikdami desertui šiek tiek daugiau rūgštumo.
  • Rasa mango skonio sirupas: jei neturite šio sirupo, galite naudoti kitą mėgstamą mango sirupą arba pasigaminti namuose, sumaišydami mango tyrę su cukraus sirupu.

Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Kiaušinių plakimas: plakite kiaušinius su cukrumi tol, kol masė taps šviesi ir puri – tai užtikrins keksiukų purumą.
  • Mango įdaras: rinkitės prinokusį mangą, kad įdaras būtų saldus ir aromatingas. Jei mango nėra pakankamai prinokęs, galite jį šiek tiek pašildyti su cukrumi, kad suminkštėtų ir išryškėtų skonis.

Kalorijos:

  • Iš viso: apie 3600 kcal
  • Viename keksiuke (iš 12): apie 300 kcal

Ingredientai

    Keksiukams (12 vnt.):
    • Kiaušiniai: 2 vnt.
    • Cukrus: 180 g
    • Sviestas: 90 g
    • Aliejus: 2 v. š.
    • Miltai: 180 g
    • Kepimo milteliai: 1 a. š.
    • Apelsino sultys: iš 0,5 apelsino
    • Tarkuota apelsino žievelė: iš 0,5 apelsino
    Mango įdarui:
    • Mango: 0,5 vnt.
    • Apelsino sultys: 1 v. š.
    • Tarkuota apelsino žievelė: 0,5 apelsino
    • "Rasa" mango skonio sirupas: 3 v. š.
    • Kukurūzų krakmolas: 0,5 a. š.
    Kremui:
    • Maskarponės sūris: 250 g
    • Grietinėlė (36%): 100 ml
    • Rasa mango skonio sirupas: 3 v. š.
    • Geltoni maistiniai dažai: keli lašai (nebūtina)
    • Pabarstukai: papuošimui

    Recepto paruošimas

  1. 1. Keksiukų tešlos paruošimas: Paimkite du kiaušinius ir cukrų, plakite elektriniu plaktuvu, kol masė taps puri ir šviesi.
  2. 2. Įpilkite ištirpintą ir atvėsintą sviestą, po to aliejų, bei apelsino sultis. Gerai išmaišykite, kad ingredientai tolygiai susijungtų.
  3. 3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir įsijokite į tešlą. Įmaišykite tarkuotą apelsino žievelę.
  4. 4. Paruoštą tešlą supilstykite į keksiukų formeles, užpildydami iki 2/3 jų tūrio. Formeles dėkite į kepimo skardą.
  5. 5. Kepkite iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Kai keksiukai iškepa, palikite juos atvėsti.
  6. 6. Mango įdaro gaminimas: Mango minkštimą sutrinkite blenderiu, kad gautumėte vientisą tyrę.
  7. 7. Mango tyrę perkelkite į nedidelį puodą, pridėkite apelsino sulčių, tarkuotos apelsino žievelės ir „Rasa“ mango skonio sirupo.
  8. 8. Suberkite kukurūzų krakmolą ir gerai išmaišykite plakimo šluotele, kad neliktų gumuliukų.
  9. 9. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami, kol įdaras sutirštės.
  10. 10. Atidėkite atvėsti.
  11. 11. Maskarponės kremo ruošimas: Į didelį dubenį sudėkite maskarponės sūrį. Įpilkite mango skonio sirupą ir grietinėlę.
  12. 12. Jei norite ryškesnės spalvos, įlašinkite kelis lašus geltonų maistinių dažų.
  13. 13. Plakite plaktuvu, kol kremas taps purus ir vientisos konsistencijos.
  14. 14. Keksiukų surinkimas: Iškeptus ir atvėsusius keksiukus atsargiai išskobkite šaukšteliu, padarydami nedidelę ertmę centre.
  15. 15. Į ertmę įdėkite po šaukštelį mango įdaro.
  16. 16. Kremo pagalba konditeriniu maišeliu arba šaukšteliu papuoškite keksiukų viršų.
  17. 17. Pabarstykite keksiukus pasirinktais pabarstukais.
  18. 18. Pateikimas: Keksiukus galite patiekti iš karto arba laikyti šaldytuve iki patiekimo, kad kremas geriau išsilaikytų. Skanaus!
Keksiukai su mango įdaru ir maskarponės kremu
Varškės keksiukai su šilauogėmis
(3)
Bananiniai keksiukai su mėlynėmis
(4)
Mėlynių, avižinių dribsnių ir jogurto keksiukai
(1)