Keksiukai gavosi itin gardūs, drėgni, iškilo beveik dvigubai. Vienas didžiausių šių keksiukų privalumų – jų paprastumas. Nereikia nei plaktuvo, nei mikserio, viskas sumaišoma rankiniu būdu viename dubenyje. Tai puikus receptas tiek pradedantiesiems, tiek patyrusiems kepėjams, kurie vertina greitai paruošiamus, bet įspūdingus rezultatus. Galima sakyti net ir kiek sveikuoliški, nes beveik be riebalų ir kitų "blogų" ingredientų. Jie tinka ir vegetarams, nes be kiaušinių ar pieno produktų.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje baltųjų kvietinių miltų galite naudoti speltų miltus, pilno grūdo kvietinius miltus arba net pakeisti dalį (apie 1/3) miltų migdolų ar kokosų miltais.
- Šviesų muscovado cukrų galite pakeisti rudu cukrumi, kokosų cukrumi arba net agavos sirupu (tokiu atveju sumažinkite vandens kiekį).
- Vietoje žemės riešutų aliejaus tinka kokosų, saulėgrąžų, rapsų ar net alyvuogių aliejus, jei jis yra švelnaus skonio.
- Baltojo vyno actą galima pakeisti obuolių sidro actu, ryžių actu arba tiesiog šviežiomis citrinos sultimis.
- Jei norite dar sodresnio šokoladinio skonio, galite pridėti ir šaukštelį tirpios espreso kavos į vandenį.
- Šokolado lašelius galite pakeisti smulkintais riešutais, džiovintomis uogomis ar net karamelizuotais vaisiais.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Kakavos milteliai turi būti būtent natūralūs, ne alkalizuoti (Dutch-process), nes reakcija su soda suteikia keksiukams tą ypatingą purumą.
- Skysčiai turėtų būti kambario temperatūros, kad tešla geriau susimaišytų ir tolygiau kiltų kepant.
- Kitaip nei daugelyje keksiukų receptų, šią tešlą galima drąsiai ilgiau maišyti – tai nepakenks jų tekstūrai.
- Kepimo laikas gali šiek tiek skirtis priklausomai nuo jūsų orkaitės, todėl patikrinkite keksiukus mediniu pagaliuku po 18 minučių.
- Šie keksiukai skaniausiai, kai jie šiek tiek atvėsta, bet dar išlieka šilti.
- Norėdami dar labiau praturtinti skonį, galite paruošti paprastą glajų iš cukraus pudros ir vandens arba patiekti su šokoladiniu padažu.