Cukinijų keksiukai su šokolado gabalėliais

2024-07-14 Autorius oSkanu.lt

Cukinijų keksiukai su šokolado gabalėliais
Cukinijų keksiukai su šokolado gabalėliais yra puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško sveikesnių desertų variantų. Cukinija yra pagrindinis šio recepto ingredientas, kuris suteikia drėgnumo ir švelnumo. Be to, cukinija yra puikus vitaminų A ir C šaltinis, o tai padeda stiprinti imuninę sistemą ir gerina odos sveikatą. Šokolado gabalėliai ir graikiniai riešutai praturtina keksiukus skoniu ir tekstūra, suteikdami jiems ypatingo skonio.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vietoje obuolių tyrės galima naudoti graikišką jogurtą arba netręštus bananus.
  • Augalinį aliejų galite pakeisti kokosų aliejumi arba ištirpintu sviestu.
  • Pieną galima keisti migdolų arba sojos pienu.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Būkite atsargūs maišydami tešlą, nepermaišykite, kad keksiukai išliktų purūs.
  • Jei norite, kad keksiukai būtų mažiau saldūs, sumažinkite cukraus kiekį per pusę.
  • Jei cukinijos labai sultingos, prieš dedant į tešlą, jas šiek tiek nuspauskite, kad pašalintumėte perteklinį skystį.

Patiekalo sveikatos privalumai ir trūkumai

  • Privalumai: Cukinijos suteikia daug vitaminų ir mineralų, turi mažai kalorijų ir daug skaidulų. Graikiniai riešutai ir šokoladas praturtina patiekalą antioksidantais ir sveikaisiais riebalais.
  • Trūkumai: Keksiukai vis dėlto yra saldumynai, todėl juos reikėtų vartoti saikingai dėl cukraus ir kalorijų kiekio.

Kalorijos

  • Iš viso: 2300 kcal
  • Viename keksiuke: 121 kcal
 
Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 19 keksiukų.

Ingredientai

    • Miltai: 1,5 stiklinės (1 stiklinė - 250 mililitrų)
    • Cukrus: 3/4 stiklinės
    • Kepimo soda: 1 arbatinis šaukštelis
    • Cinamonas: 1 arbatinis šaukštelis
    • Druska: 1/2 arbatinio šaukštelio
    • Kiaušiniai: 1 vnt.
    • Augalinis aliejus: 1/4 stiklinės
    • Pienas: 1/4 stiklinės
    • Cukinijos tarkuotos: 1 stiklinė
    • Citrinos sultys: 1 valgomasis šaukštas
    • Obuolių tyrė: 1/3 valgomojo šaukšto
    • Šokoladas kapotas: 1/4 stiklinės
    • Graikiniai riešutai: 1/4 stiklinės
    • Vanilinis cukrus: 1 arbatinis šaukštelis 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
  2. 2. Sumaišykite sausus ingredientus: miltus, cukrų, kepimo sodą, cinamoną ir druską.
  3. 3. Kitame inde išplakite kiaušinį su augaliniu aliejumi, pienu, obuolių tyre ir citrinos sultimis.
  4. 4. Įmaišykite tarkuotas cukinijas į skystą mišinį.
  5. 5. Po truputį įmaišykite sausų ingredientų mišinį, kol susidarys vientisa tešla.
  6. 6. Įmaišykite šokolado gabalėlius ir graikinius riešutus.
  7. 7. Paruoštą tešlą sudėkite į keksiukų formeles, užpildant apie 3/4 formelės.
  8. 8. Kepkite 30 minučių arba kol keksiukai taps auksinės spalvos.
  9. 9. Išimkite keksiukus iš orkaitės ir leiskite atvėsti ant grotelių.
  10. 10. Santrauka: Šie cukinijų keksiukai su šokolado gabalėliais yra ne tik gardūs, bet ir maistingi. Jie yra puikus būdas paslėpti daržoves deserte, praturtinant kasdienę mitybą vitaminais ir mineralais. Keksiukai yra puikiai tinka pusryčiams, užkandžiams ar net desertui. Skanaus!

Atsakinėjama į Komentarą

Šokoladiniai keksiukai su braškėmis
(3)
Vaniliniai keksiukai su mėlynėmis
(2)
Baisiai skanūs moliūgų keksiukai
(1)