Autorius apie receptą
Šie marmuriniai kavos keksiukai gaunasi tiesiog fantastiški! Labai purūs, drėgni ir tirpstantys burnoje... Gaminti jau daugybę kartų ir nei karto nenuvylę. Itin mėgstami mano vaikų, bet juos tikrai mėgsta ir mano vyras, kuris nėra pats didžiausias desertų mėgėjas, bet prie kavos tikrai suvalgo ne vieną ir ne du tokius keksiukus. Būtinai išmėginkite ir Jūs!
Galimos ingredientų alternatyvos Jeigu neturite visų reikiamų ingredientų, nebijokite eksperimentuoti:
- Vietoje paprasto cukraus galite naudoti rudą cukrų, kuris suteiks gilesnį, karamelizuotą skonį.
- Jei namuose nėra pieno, drąsiai keiskite jį augaliniu pienu: migdolų, kokosų ar avižų pienas puikiai tiks šiam receptui.
- Neturint sviesto, galima naudoti kokosų aliejų (tą patį kiekį), tačiau tuomet keksiukai turės subtilų kokoso aromatą.
- Kakavos miltelius galima pakeisti karčiuoju šokoladu (20 gramų), kurį reikia ištirpinti prieš dedant į tešlą.
- Stiprią kavą galima pakeisti espresso kava arba tirpia kava, užpilta mažesniu kiekiu vandens.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Norint pasiekti geriausią rezultatą, verta atkreipti dėmesį į keletą svarbių detalių:
- Visi ingredientai turėtų būti kambario temperatūros, ypač sviestas ir kiaušiniai, kad tešla geriau išsimaišytų.
- Neperplakite tešlos su miltais – pakanka tik išmaišyti iki vientisos masės. Per ilgas maišymas gali padaryti keksiukus per kietus.
- Marmuriniam efektui sukurti, baltos ir juodos tešlos nereikia labai intensyviai maišyti – užtenka kelis kartus švelniai perbraukti šakute.
- Prieš dedant į orkaitę, galima ant keksiukų paviršiaus užbarstyti šiek tiek miltinio cukraus arba šokolado drožlių.
- Kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo orkaitės, todėl po 20 minučių būtinai patikrinkite mediniu iešmu ar dantų krapštuku – jei ištraukus jis lieka sausas, keksiukai jau iškepę.
Atsiliepimai