Šviežio moliūgo "muffin'ai" - keksiukai (kepsite tikrai ne kartą)

2019-11-10 Autorius oSkanu.lt

Šviežio moliūgo "muffin'ai" - keksiukai (kepsite tikrai ne kartą)
Gaunasi labai skanūs ir aromatingi meduolinio skonio muffin'ai - keksiukai.

Ingredientai

    • moliūgai be sėklų: 1 mažo
    • miltai: 375 gramų
    • smulkus cukrus: 400 gramų
    • soda: 2 arbatinių šaukštelių
    • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • malti gvazdikėliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • maltas cinamonas: 2 arbatinių šaukštelių
    • maltas muskatas: 2 arbatinių šaukštelių
    • malti kvapnieji pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • aliejus: 160 mililitrų
    • kiaušiniai: 3

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Ištepame riebalais arba išklojame indeliais muffin'ų (12) kepimo skardą.
  2. 2. Tuomet perpjauname moliūgą pusiau, išimame sėklas ir padedame ant kepimo skardos nupjauta puse žemyn.
  3. 3. Uždengiame folija ir kepame įkaitintoje orkaitėje kol suminkštės, maždaug pusantros valandos.
  4. 4. Po to išskobiame moliūgo "mėsą" į smulkintuvą ir sumalame iki tyrės. Pasveriame 500 gramų ir pasidedame šalia.
  5. 5. Tada dideliame inde kartu išmaišome miltus, cukrų, sodą, kepimo miltelius, visus prieskonius bei druską.
  6. 6. Kitame inde suplakame kiaušinius, moliūgo tyrę bei aliejų.
  7. 7. Gautą masę išmaišome su miltų mišiniu iki vientisos masės.
  8. 8. Tešlą po lygiai išdaliname į muffin'ų indelius.
  9. 9. Kepame įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-25 minutes, tikriname mediniu pagaliuku, ar jau iškepė. Lepinamės!
  10. 10. Rekomendacija: Daugiau keksiukų receptų rasite: Keksiukai.