Purūs grietininiai keksiukai su razinomis

2024-11-14 Autorius Jurgittos receptai

Purūs grietininiai keksiukai su razinomis
Šie purūs grietininiai keksiukai su razinomis yra puikus pasirinkimas tiek kasdieniam pasilepinimui, tiek ypatingoms progoms. Jų minkšta tekstūra ir subtilus saldumas sužavės kiekvieną smaližių. Be to, šis receptas yra lengvai paruošiamas, todėl net ir pradedantieji virtuvėje galės mėgautis puikiu rezultatu.

Keksiukai yra vienas universaliausių desertų, tinkantis tiek rytinei kavai, tiek popietės arbatai. Šis receptas išsiskiria savo paprastumu ir puikiu skoniu. Grietinė suteikia kepiniams drėgmės ir minkštumo, o razinos prideda natūralaus saldumo. Jei norite paįvairinti skonį, razinas galite pakeisti džiovintomis spanguolėmis ar kitais mėgstamais džiovintais vaisiais.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Grietinė: galite naudoti graikišką jogurtą arba natūralų jogurtą.
  • Aliejus: vietoj aliejaus tinka ištirpintas ir atvėsintas sviestas.
  • Razinos: pakeiskite džiovintomis spanguolėmis, smulkintais džiovintais abrikosais ar figomis.
  • Kokoso drožlės: jei nemėgstate kokoso, galite jų nenaudoti arba pakeisti smulkintais riešutais.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Prieš dedant razinas į tešlą, apvoliokite jas miltuose – tai padės joms tolygiai pasiskirstyti ir nesukristi į dugną.
  • Norėdami dar labiau praturtinti skonį, į tešlą galite įmaišyti tarkuotos citrinos ar apelsino žievelės.
  • Jei norite mažiau saldžių keksiukų, sumažinkite cukraus kiekį pagal savo skonį.

Ingredientai

    12 didesnių keksiukų:
    • miltai: 500 mililitrų (2 stiklinių)
    • kiaušiniai: 4
    • cukrus: 250 mililitrų (1 stiklinės)
    • razinos: 250 mililitrų (1 stiklinės)
    • grietinė: 125 mililitrų (0,5 stiklinės)
    • aliejus: 4 valgomųjų šaukštų
    • soda: trečdalio arbatinio šaukštelio
    • vanilinis cukrus: mažo pakučio
    • kokoso drožlės: trupučio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C temperatūros.
  2. 2. Dideliame dubenyje plakite kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė taps puri ir šviesi.
  3. 3. Į kiaušinių masę įmaišykite grietinę ir aliejų, tolygiai išmaišykite.
  4. 4. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus su soda.
  5. 5. Miltų mišinį palaipsniui įsijokite į skystąją masę, atsargiai maišydami, kol tešla taps vientisa.
  6. 6. Razinas nuplaukite, nusausinkite ir apvoliokite šaukšte miltų. Įmaišykite jas į tešlą.
  7. 7. Paruoštą tešlą supilstykite į keksiukų formeles, užpildydami jas iki 2/3 tūrio.
  8. 8. Keksiukų viršų pabarstykite kokoso drožlėmis.
  9. 9. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol keksiukai taps auksinės spalvos.
  10. 10. Išimkite keksiukus iš orkaitės ir leiskite jiems atvėsti ant grotelių.
  11. 11. Santrauka:Šie purūs grietininiai keksiukai su razinomis yra puikus desertas, kurį lengva paruošti namuose. Jų minkšta tekstūra ir subtilus saldumas sužavės tiek šeimos narius, tiek svečius. Eksperimentuokite su ingredientais ir pritaikykite receptą pagal savo skonį, kad kiekvienas kąsnis būtų ypatingas.

Inesa Račinskienė

Puikus receptas. Tikrai bus kartojami. Ačiū.
Atsakyti
Purūs grietininiai keksiukai su razinomis
Keksiukai su sūriu ir daržovėmis
(6)
Paprasti moliūginiai keksiukai su aguonomis
(1)