Keksiukai su varške ir "Karvutės" saldainiais

2025-04-29 Autorius oSkanu.lt

Keksiukai su varške ir "Karvutės" saldainiais
Šis desertas jungia klasikinių "Karvutės" saldainių karamelizuotą skonį su minkšta, drėgna varškės tešla, sukurdamas nepaprastai skanų ir pūrų rezultatą. Kreminis varškės švelnumas subalansuoja saldų karamelės skonį, o iškepę keksiukai išlieka minkšti ir drėgni net kitą dieną. Šie keksiukai ypatingi tuo, kad juose esantys saldainiai išsilydo kepimo metu, sukurdami viduje malonias karamelės kišenėles, kurios maloniai nustebins kiekvieną paragavusį. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 
Reklama

  • Vietoje kreminės vanilinės varškės galima naudoti įprastą varškę, sumaišytą su šlakeliu grietinėlės ir vanilės ekstraktu, kad išgautumėte panašią tekstūrą.
  • Jei neturite "Karvutės" saldainių, galima naudoti bet kokius kitus karamelinius saldainius arba smulkintą sviestinę irisinę masę.
  • Cukrų galima pakeisti rudu cukrumi, kuris suteiks gilesnį karamelės poskonį.
  • Vietoje įprasto sviesto galima naudoti ir kokosų aliejų, tačiau tuomet skonis bus šiek tiek kitoks, bet ne mažiau skanus.
  • Miltus galima pakeisti spelta miltais arba naudoti pusę įprastų ir pusę pilno grūdo kvietinių miltų sveikesnei alternatyvai.
  • Vanilinis cukrus gali būti pakeistas vanilės ekstraktu – pakanka vieno arbatinio šaukštelio.
  • Kepimo miltelius galima pakeisti sodos ir citrinos sulčių mišiniu (1/2 arbatinio šaukštelio sodos ir 1 arbatinio šaukštelio citrinos sulčių).


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Prieš pradėdami gaminti, išimkite sviestą iš šaldytuvo bent valandą prieš tai, kad jis pasiektų kambario temperatūrą ir būtų lengviau išsukti.
  • Visus kiaušinius prieš naudojimą taip pat laikykite kambario temperatūroje, taip tešla bus puresnė ir vientisesnė.
  • Nenaudokite perdaug miltų – jei tešla atrodo per tiršta, galite įmaišyti šlakelį pieno, kad išlaikytumėte drėgną tekstūrą.
  • Keksiukus kepkite vidurinėje orkaitės lentynoje, taip jie keps tolygiau ir neperdegs viršus.
  • Norint patikrinti, ar keksiukai iškepę, įsmeikite medinį pagaliuką į vidurį – jis turi išlįsti švarus arba su nedideliais trupinėliais, bet ne su skystos tešlos likučiais.
  • Leiskite keksiukams visiškai atvėsti ant grotelių, taip dugnas nesudrėks ir išliks purios tekstūros.
  • Jei naudosite antrąjį būdą (įdedant saldainius į jau paruoštą kepti keksiuką), įsitikinkite, kad saldainis yra pilnai įspaustas į tešlą.
  • Keksiukus galima laikyti sandarioje dėžutėje iki 3 dienų kambario temperatūroje arba iki savaitės šaldytuve.

Ingredientai

    12 keksiukų:
    • kiaušiniai: 3
    • miltai: 180 gramų
    • saldainiai "Karvutė": 12
    • sviestas: 150 gramų
    • cukrus: 130 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • varškė: 200 gramų (naudoju kreminę vanilinę varškę)
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi bei vaniliniu cukrumi iki purumo.
  2. 2. Po vieną muškite kiaušinius ir po kiekvieno gerai išmaišykite.
  3. 3. Tada įmaišykite varškę. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais bei įmaišykite į tešlą.
  4. 4. Saldainius susmulkinkite su peiliu ir įmaišykite į tešlą.
  5. 5. Antru dubliu pradėjau saldainių nebesmulkinti, o tiesiog įkišti po pusę arba po visą karvutę į vidų (į jau paruoštą kepti keksiuką). Gaunasi super:)
  6. 6. Tuomet keksiukų formą išklokite su popierinėmis formelėmis bei sukrėskite tešlą (du trečdalius keksiukų formelės tūrio).
  7. 7. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30 minučių, kol gražiai pakyla ir rudai pageltonuoja.
  8. 8. Patiekite ir skanaukite!

Vaida

Smulkinti saldainių nerekomenduoju. Užteks perpjauti per pusę, kepant gražiai išsilydys ir karamelizuosis.
Atsakyti
Cukinijų keksiukai su šokolado gabalėliais
(1)