Šis desertas jungia klasikinių "Karvutės" saldainių karamelizuotą skonį su minkšta, drėgna varškės tešla, sukurdamas nepaprastai skanų ir pūrų rezultatą. Kreminis varškės švelnumas subalansuoja saldų karamelės skonį, o iškepę keksiukai išlieka minkšti ir drėgni net kitą dieną. Šie keksiukai ypatingi tuo, kad juose esantys saldainiai išsilydo kepimo metu, sukurdami viduje malonias
karamelės kišenėles, kurios maloniai nustebins kiekvieną paragavusį.
Galimos ingredientų alternatyvos
Reklama
- Vietoje kreminės vanilinės varškės galima naudoti įprastą varškę, sumaišytą su šlakeliu grietinėlės ir vanilės ekstraktu, kad išgautumėte panašią tekstūrą.
- Jei neturite "Karvutės" saldainių, galima naudoti bet kokius kitus karamelinius saldainius arba smulkintą sviestinę irisinę masę.
- Cukrų galima pakeisti rudu cukrumi, kuris suteiks gilesnį karamelės poskonį.
- Vietoje įprasto sviesto galima naudoti ir kokosų aliejų, tačiau tuomet skonis bus šiek tiek kitoks, bet ne mažiau skanus.
- Miltus galima pakeisti spelta miltais arba naudoti pusę įprastų ir pusę pilno grūdo kvietinių miltų sveikesnei alternatyvai.
- Vanilinis cukrus gali būti pakeistas vanilės ekstraktu – pakanka vieno arbatinio šaukštelio.
- Kepimo miltelius galima pakeisti sodos ir citrinos sulčių mišiniu (1/2 arbatinio šaukštelio sodos ir 1 arbatinio šaukštelio citrinos sulčių).
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Prieš pradėdami gaminti, išimkite sviestą iš šaldytuvo bent valandą prieš tai, kad jis pasiektų kambario temperatūrą ir būtų lengviau išsukti.
- Visus kiaušinius prieš naudojimą taip pat laikykite kambario temperatūroje, taip tešla bus puresnė ir vientisesnė.
- Nenaudokite perdaug miltų – jei tešla atrodo per tiršta, galite įmaišyti šlakelį pieno, kad išlaikytumėte drėgną tekstūrą.
- Keksiukus kepkite vidurinėje orkaitės lentynoje, taip jie keps tolygiau ir neperdegs viršus.
- Norint patikrinti, ar keksiukai iškepę, įsmeikite medinį pagaliuką į vidurį – jis turi išlįsti švarus arba su nedideliais trupinėliais, bet ne su skystos tešlos likučiais.
- Leiskite keksiukams visiškai atvėsti ant grotelių, taip dugnas nesudrėks ir išliks purios tekstūros.
- Jei naudosite antrąjį būdą (įdedant saldainius į jau paruoštą kepti keksiuką), įsitikinkite, kad saldainis yra pilnai įspaustas į tešlą.
- Keksiukus galima laikyti sandarioje dėžutėje iki 3 dienų kambario temperatūroje arba iki savaitės šaldytuve.
Vaida
Atsakyti