Autorius apie receptą
Laukinių žalumynų apkepėlė – tai išskirtinio skonio augalinis patiekalas, kuris atspindi pavasario gaivą, miško šnarėjimą ir gamtos dovanas. Šis receptas yra įkvėptas lietuviškų miškų ir laukų, kuriuose gausu natūralių, sveikų ir stiprinančių žalumynų. Apkepėlė, įdaryta meškiniais česnakais, garšvomis, špinatais bei laiškiniais svogūnais, sukuria ne tik nepakartojamą skonio derinį, bet ir aprūpina organizmą gausybe naudingų medžiagų.
Šio patiekalo kvapas primena pavasarį, kai gamta bunda ir dovanoja mums viską, ko reikia – nuo švelnaus žolynų kartumo iki subtilaus česnakų aromato. Tinkamai paruošta apkepėlė tampa sotus, šiltas ir jaukus maistas, kuris puikiai tiks tiek pietums, tiek vakarienei. Be to, ji – 100 % augalinė, be glitimo, todėl puikiai tinka veganams ir netoleruojantiems glitimo.
Jei neturite galimybės naudoti laukinių žalumynų – nieko tokio! Receptas lankstus ir leidžia kūrybiškai improvizuoti su tuo, ką turite šaldytuve. Apkepėlė puikiai dera su šviežiomis salotomis, pomidorais ar raugintomis daržovėmis, todėl kiekvieną kartą galite sukurti vis naują skonio patirtį.
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Avinžirnių miltus galima keisti žirnių arba lęšių miltais, jei norisi šiek tiek kitokio skonio ir tekstūros.
- Nerafinuotą rapsų aliejų galima keisti alyvuogių arba avokadų aliejumi, jeigu mėgstate švelnesnį ar vaisiškesnį poskonį.
- Meškinius česnakus galima pakeisti šviežiais česnakų laiškais arba porais.
- Garšvas galima keisti dilgėlėmis ar rūgštynėmis – jos suteiks pikantiškumo.
- Mėlynąjį svogūną galite pakeisti baltuoju arba šalotiniais svogūnais.
- Saulėgrąžų aliejų kepimui galima keisti kokosų ar sviestmedžio aliejumi, jei norite subtilaus poskonio.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Į tešlą galite įdėti šaukštelį obuolių acto – tai padės apkepėlei šiek tiek iškilti ir taps purenesnė.
- Žalumynus prieš kepant trumpai pakepinus, jų skonis tampa sodresnis, o tekstūra švelnesnė.
- Jei norite apkepėlės su traškia plutele, viršų galite pabarstyti sezamų sėklomis arba džiovintais duonos trupiniais.
- Norint sotesnio varianto, galima į apkepėlę įmaišyti keptų grybų arba virtų lęšių.
- Apkepėlę galima kepti ir mažose formelėse – taip ją lengviau patiekti porcijomis.
Atsiliepimai