Vištiena kiniškai juodųjų pupelių padaže, su žaliosiomis paprikomis

2024-11-13 Autorius SP Receptai

Vištiena kiniškai juodųjų pupelių padaže, su žaliosiomis paprikomis
„Vištiena kiniškai juodųjų pupelių padaže, su žaliosiomis paprikomis“ – tai gardus ir egzotiškas patiekalas, kurio pagrindą sudaro švelniai kepama vištiena, juodųjų pupelių padažas bei traškiosios žaliosios paprikos. Šis patiekalas idealiai tinka norintiems išbandyti Azijos virtuvės skonius namuose, o aromatingas juodųjų pupelių padažas suteikia ypatingą skonį, kuris puikiai dera su lengvai sūdyta vištiena ir saldžiarūgščiomis paprikomis. Juodųjų pupelių padažas taip pat praturtintas baltymais bei skaidulomis, todėl yra naudingas organizmui.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vištienos krūtinėlė: Galite pakeisti kalakutiena arba sojų gabalėliais, kad patiekalas tiktų vegetarams.
  • Juodųjų pupelių padažas: Šis ingredientas gana unikalus, tačiau galima naudoti „hoisin“ padažą arba tirštesnį „misos“ padažą, jei siekiama švelnesnio skonio.
  • Kukurūzų miltai: Tinka ir bulvių krakmolas, kuris taip pat padės sutirštinti padažą.

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Naudokite Wok keptuvę, nes ji puikiai paskirsto šilumą, leidžiant ingredientams vienodai kepti ir neprilipt.
  • Kad vištiena būtų ypač minkšta, prieš kepimą galite ją trumpam marinuoti sojų padaže ir kukurūzų miltuose.

Kalorijos

  • Iš viso: ~520 kcal
  • Porcijoje: ~130 kcal

Ingredientai

    • sezamų aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • vištienos krūtinėlė: 400 gramų
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • česnakas: 4 skiltelių
    • juodųjų pupelių padažas: 6 valgomųjų šaukštų
    • vištienos sultinio kubeliai: 1
    • žaliosios paprikos: 2
    • svogūnai: 1 (didelio)
    • svogūnų laiškai
    • tamsus sojų padažas: 1,5 valgomojo šaukšto
    • juodieji pipirai
    • kukurūzų miltai: 4 arbatinių šaukštelių
    • karštas vanduo: 400 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Įkaitinkite sezamų aliejų Wok keptuvėje, suberkite smulkintą česnaką, juodųjų pupelių padažą ir druską.
  2. 2. Kepkite maišydami apie 30 sekundžių, kol pasijus aromatas.
  3. 3. Vištieną supjaustykite kubeliais ir sudėkite į keptuvę.
  4. 4. Kepkite maišydami, kol vištiena taps gražiai apkepusi ir iškepusi viduje. Ištirpinkite sultinio kubelį karštame vandenyje ir supilkite į keptuvę. Uždenkite ir virkite apie 6 minutes.
  5. 5. Į keptuvę įdėkite smulkintą svogūną, svogūnų laiškus, paprikas, sojų padažą ir juoduosius pipirus.
  6. 6. Viską gerai išmaišykite ir virkite dar apie 8 minutes, kol skysčio kiekis sumažės.
  7. 7. Kukurūzų miltus sumaišykite su vandeniu, kad nesusidarytų gumuliukai, ir lėtai supilkite į keptuvę.
  8. 8. Kaitinkite maišydami, kol padažas sutirštės. Pagal skonį pridėkite druskos arba pipirų, jei reikia.
  9. 9. Jeigu norisi ir mėgstate galite apibarstyti sezamo sėklomis.
  10. 10. Patiekite su virtais ryžiais ir mėgaukitės patiekalu!
  11. 11. Santrauka: Šis kiniško stiliaus patiekalas suteiks jūsų virtuvei Azijos skonio įkvėpimo. Lengvai paruošiama vištiena kiniškai su juodųjų pupelių padažu ir žaliosiomis paprikomis – tai puikus pasirinkimas sveikam, baltymų turinčiam ir skonio kupinam vakarienei ar pietums.

Inesa Andriulytė

Gaminu kažką panašaus, tik pridedu įvairiausių spalvų paprikų. Ir visiškai nededu sojos, nes jos nemėgstu. :)
Atsakyti
Vištiena kiniškai juodųjų pupelių padaže, su žaliosiomis paprikomis
Salotos su iceberg salotomis ir vištienos file
(1)