Tokia Indišką Naan duoną savo namuose aš kepu bent vieną kartą per mėnesį. Ji mūsų šeimai tikrai labai patinka.
Pabandykite ir Jūs, esu tikra, kad greitai prigis ir Jūsų namuose.
Taip pat galite išmėginti ir Indišką Roti duoną, kuri savo pagaminimu skiriasi naudojamais miltais.
Ingredientai
šiltas vanduo: 120 mililitrų
sausos mielės: 0,5 valgomojo šaukšto
cukrus: 1 valgomojo šaukšto
kambario temperatūros pienas: 1,5 valgomojo šaukšto
paplakti kambario temperatūros kiaušiniai: 1
druska: 1 arbatinio šaukštelio
miltai: 500 mililitrų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia mielių miltukus sumaišykite su cukrumi bei užpilkite šiltu vandeniu, kelias minutes palaukite, kol suputos.
2. Tada supilkite pieną, paplaktą kiaušinį bei berkite druskos.
3. Po truputį berkite miltus bei minkykite tešlą. Užminkykite minkštą vientisą tešlos rutulį, dėkite jį į riebalais pateptą dubenį, uždenkite su maistine plėvele bei gerą valandą laukite, kol tešla padvigubės.
4. Tuomet iškilusią tešlą perminkykite bei padalinkite į 10–16 mažų rutuliukų. Juos apdenkite su švariu rankšluosčiu, kad neapdžiūtų, ir dar apie 15 minučių pakildinkite.
5. Po to keptuvę gerai įkaitinkite bei iš karto sumažinkite temperatūrą iki vidutinės. Jei reikia, švelniai patepkite keptuvę sviestu (aš visada kepu sausoje keptuvėje).
6. Kiekvieną tešlos rutuliuką plonai iškočiokite į blynelį bei kepkite po kelias minutes iš abiejų pusių. Skanaukite!
7. Rekomendacija: Daugiau duonos receptų rasite: Duonos receptai.
Aušra
Atsakyti