Pusryčių duona - receptas skirtas duonkepei!

2019-08-07 Autorius oSkanu.lt

Pusryčių duona - receptas skirtas duonkepei!
Šią naminę duoną labai mėgstame visa mūsų šeima. Dažnai su ja gaminame įvairiausius sumuštinius (tiek šaltus, tiek karštus). 

Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi 650-700 gramų svorio duonos kepalas.

Ingredientai

    • pienas: 80 mililitrų
    • kiaušiniai: 2 (L dydžio)
    • sviestas: 100 gramų
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • cukrus: 3 arbatinių šaukštelių
    • kvietiniai miltai (550C): 360 gramų
    • sausos mielės: 7 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pasiruošiame duonkepę. Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros.
  2. 2. Į kepimo indą supilame pieną. Tada supilame lengvai išplaktus kiaušinius ir sudedame minkštą sviestą.
  3. 3. Suberiame druską, cukrų bei miltus, sumaišytus su mielėmis.
  4. 4. Pasirenkame pagrindinę duonkepės programą.
  5. 5. Iškepusią duoną išimame iš formos ir atvėsiname ant grotelių.
  6. 6. Laikome polietileno maišelyje. Skanaujame!
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau duonos receptų rasite: Duonos receptai.

LIUDMILA

Man gavosi sausa ir neskani
Atsakyti
Bagetės
(1)
Balta duona
(28)
Forminis batonas be glitimo, pieno ir cukraus
(4)
Ruginė duonytė su raugu
(4)