Bananų duona su riešutų sviestu ir šokoladu

2025-04-02 Autorius oSkanu.lt

Bananų duona su riešutų sviestu ir šokoladu
Jeigu tik manieji skonio receptoriai galėtų šnekėti, tai dabar labai man padėkotų. I šią saldžią bananų duoną įdėjau pačius fantastiškiausius dalykus: žemės riešutų sviestą, bananus, šokoladą ir savo meilę… Dabar rašydama galvoju, gal dar džemo reikėtų užsitepti. :)

Kai tik bus vėsūs vakarai, ar pusryčius norėsis kiek paįvairinti - išsikepkite. Tikrai patiks! 

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Vietoje įprasto žemės riešutų sviesto galite naudoti migdolų, anakardžių arba lazdyno riešutų sviestą.
  • Jei neturite šokolado lašelių, galite smulkiai supjaustyti juodojo, pieniško ar baltojo šokolado plytelę.
  • Riebus pienas gali būti pakeistas grietinėle, kefyru, jogurtu arba augaliniu pienu (kokosų, migdolų, sojų).
  • Baltieji miltai gali būti dalinai pakeisti viso grūdo miltais, norint suteikti duonai daugiau skaidulinių medžiagų.
  • Cukrų galima pakeisti rudu cukrumi, medumi arba klevų sirupu (tačiau reikėtų sumažinti skysčių kiekį).


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
Siekiant geriausio rezultato, verta atkreipti dėmesį į šiuos patarimus:
 
  • Bananus naudokite labai prinokusius, su rudomis dėmėmis, nes jie suteiks duonai daugiau saldumo ir aromato.
  • Prieš maišydami visus ingredientus, įsitikinkite, kad sviestas ir kiaušiniai yra kambario temperatūros – taip tešla taps puresne.
  • Tešlos nemaišykite per ilgai, kai įdedate miltus – pakanka iki vientisos masės, kad duona liktų minkšta.
  • Šokolado lašelių pavoliojimas miltuose iš tiesų padeda jiems nesusitelkti duonos dugne kepimo metu.
  • Duonos iškepimą patikrinkite įbesdami medinį pagaliuką – jei ištrauktas jis lieka sausas, duona jau iškepta.

Ingredientai

    • miltai: 460 mililitrų
    • kepimo milteliai: 1 kupino šaukštelio
    • smulki druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • kambario temperatūros sviestas: 60 gramų
    • cukrus: 180 mililitrų
    • kiaušiniai: 1
    • kreminis žemės riešutų sviestas: 200 mililitrų
    • sutrinti bananai: 1 didelio (arba 2 mažų)
    • riebus pienas: 230 mililitrų
    • šokolado lašeliai: 100 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Saujelę miltų atsidėkite, o kitus sumaišykite su kepimo milteliais bei druska.
  3. 3. Tuomet minkštą sviestą išsukite su cukrumi, paeiliui įplakite kiaušinį, riešutų sviestą bei sutrintą bananą.
  4. 4. Į šią masę po truputį pilkite pieną bei miltų mišinį. Išsukite iki vientisos tešlos.
  5. 5. Tada likusioje saujelėje miltų pavoliokite šokolado lašelius (kad nenusėstų į duonelės dugną) bei suberkite juos į tešlą.
  6. 6. Viską supilkite į duonos kepimo formą, išklotą su kepimo popieriumi, dėkite į įkaitintą orkaitę bei kepkite maždaug 60 minučių.
  7. 7. Papuoškite pagal savo norus ir fantaziją - tai nėra būtina.
  8. 8. Aš jį prapjoviau dar šiltą, labai kvepėjo ir buvo itin gardus! Skanaus!
Bananų duona su riešutų sviestu ir šokoladu
Bananų duona su riešutų sviestu ir šokoladu

Ilona

Man ši bananų duona kol kas yra pati skaniausia iš visų mano mėgintų. Labai ačiū už tokį fantastišką receptą!
Atsakyti
Balta duona
(28)