Jeigu tik manieji skonio receptoriai galėtų šnekėti, tai dabar labai man padėkotų. I šią saldžią bananų duoną įdėjau pačius fantastiškiausius dalykus: žemės riešutų sviestą, bananus, šokoladą ir savo meilę… Dabar rašydama galvoju, gal dar džemo reikėtų užsitepti. :)
Kai tik bus vėsūs vakarai, ar pusryčius norėsis kiek paįvairinti - išsikepkite. Tikrai patiks!
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje įprasto žemės riešutų sviesto galite naudoti migdolų, anakardžių arba lazdyno riešutų sviestą.
- Jei neturite šokolado lašelių, galite smulkiai supjaustyti juodojo, pieniško ar baltojo šokolado plytelę.
- Riebus pienas gali būti pakeistas grietinėle, kefyru, jogurtu arba augaliniu pienu (kokosų, migdolų, sojų).
- Baltieji miltai gali būti dalinai pakeisti viso grūdo miltais, norint suteikti duonai daugiau skaidulinių medžiagų.
- Cukrų galima pakeisti rudu cukrumi, medumi arba klevų sirupu (tačiau reikėtų sumažinti skysčių kiekį).
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Siekiant geriausio rezultato, verta atkreipti dėmesį į šiuos patarimus:
- Bananus naudokite labai prinokusius, su rudomis dėmėmis, nes jie suteiks duonai daugiau saldumo ir aromato.
- Prieš maišydami visus ingredientus, įsitikinkite, kad sviestas ir kiaušiniai yra kambario temperatūros – taip tešla taps puresne.
- Tešlos nemaišykite per ilgai, kai įdedate miltus – pakanka iki vientisos masės, kad duona liktų minkšta.
- Šokolado lašelių pavoliojimas miltuose iš tiesų padeda jiems nesusitelkti duonos dugne kepimo metu.
- Duonos iškepimą patikrinkite įbesdami medinį pagaliuką – jei ištrauktas jis lieka sausas, duona jau iškepta.
Ilona
Atsakyti