Marokietiška duona su manų kruopomis

2023-04-25 Autorius oSkanu.lt

Marokietiška duona su manų kruopomis
Šiandien noriu pasidalinti fantastišku naminės duonos receptu su manų kruopomis. Parsivežiau jį iš Maroko, o patį gamybos procesą parodė draugė. Man ji asmeniškai yra labai skani ir galiu tik parekomenduoti Jums pasigaminti. Gal ir Jums ji taps pati mėgstamiausia. Tad nieko nelaukiam, imamės gamybos ir įvertinam! 

Iš nurodytų ingredientų gaunasi 4 paplotėliai.

Ingredientai

    • miltai: 300 gramų
    • manų kruopos: 400 gramų
    • druska: šiek tiek
    • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • sausos mielės: 1 valgomojo šaukšto
    • šiltas vanduo: ~400 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia miltus, manų kruopas ir druską suberkite į didelį dubenį. Įpilkite alyvuogių aliejaus, suberkite sausas mieles ir supilkite visą šiltą vandenį.
  2. 2. Kočiokite tešlą ir tada ją padalinkite į 4 lygias dalis.
  3. 3. Ant darbinio paviršiaus užberkite šiek tiek manų kruopų, imkite vieną gabaliuką tešlos ir gerai apvoliokite manų kruopose, padarydami rutuliuką.
  4. 4. Pasiruoštą rutuliuką dėkite ant skardos (kurioje po to kildinsite duoną, o galiausiai ją kepsite). Šitaip kartokite su kiekvienu tešlos gabaliuku.
  5. 5. Užkloję palikite pailsėti maždaug 5 minutėms.
  6. 6. Tuomet imkite kiekvieną rutuliuką, užberkite šiek tiek manų ir formuokite paplotėlius.
  7. 7. Dėkite į skardą, o baigę formuoti visus - palikite pakilti maždaug 60 minučių.
  8. 8. Kepkite įkaitintoje iki 190 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 30-40 minučių, kol paplotėliai gražiai paruduos. Lepinkitės!
  9. 9. Rekomendacija: Daugiau duonos receptų rasite: Duonos receptai.

Jonita

Tiesiog tobulai pavyko ši naminė duona. Nerealus receptas!
Atsakyti
Marokietiška duona su manų kruopomis
Ruginė duonytė su raugu
(4)
Balta duona
(28)