Duonelė su alyvuogėmis, citrina ir rozmarinais

2020-06-27 Autorius San-Zar virtuviniai eksperimentai

Duonelė su alyvuogėmis, citrina ir rozmarinais
Itin paprastai pagaminama duonelė su alyvuogėmis, citrina ir rozmarinais, ji gaunasi skani ir gaivi.

Kepdama naudojau 20x30 centimetrų dydžio skardą.

Ingredientai

    Tešlai:
    • šviežios mielės: 15 gramų
    • šiltas vanduo: 1 stiklinės
    • cukrus: 2 šaukštų
    • druska: 0,5 šaukštelio
    • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • miltai: 2,5 stiklinės
    • miltai: 1 šaukštelio (pabarstymui)
    • kukurūzų miltai: 1 šaukštelio
    Užtepui:
    • alyvuogės: 0,5 puodelio (supjaustytos griežinėliais)
    • citrinos: 1 (nutarkuota žievelė ir sultys)
    • alyvuogių aliejus: 3 šaukštų
    • česnakas: 3 skiltelių (išspaustų arba smulkiai supjaustytų)
    • šviežias rozmarinas: 2 šaukštų
    • juodieji pipirai: 0,5 šaukštelio
    • druska: 1 šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia mieles, šiltą vandenį, cukrų, druską ir alyvuogių aliejų sumaišome į didelį dubenį su puse miltų ir gerai suminkome.
  2. 2. Uždengiame plėvele ir paliekame šiltoje vietoje mažiausiai 15 minučių.
  3. 3. Sumaišome likusius miltus ir suminkome minkštą tešlą.
  4. 4. Aš pati tešlą minkau virtuviniu mikseriu maždaug 3-4 minutes.
  5. 5. Tešlą apliejame vienu šaukštu aliejaus, uždengiame ir paliekame šiltoje vietoje maždaug 60 minučių arba tol, kol ji padvigubės.
  6. 6. Pakilusią tešlą perminkome ir iškočiojame ant miltais pabarstyto paviršiaus.
  7. 7. Perkeliame į kepimo skardą.
  8. 8. Alyvuoges sudėliojame ant tešlos viršaus.
  9. 9. Sumaišome visus likusius užtepo ingredientus kartu ir teptuku ištepame tešlos paviršių.
  10. 10. Paliekame duoną ilsėtis.
  11. 11. Įkaitiname orkaitę iki 210 laipsnių temperatūros, kepame maždaug 15-20 minučių, kol gražiai pagelsta. Skanaujame!
  12. 12. Rekomendacija: Daugiau duonelių receptų rasite: Duonelės.
Forminis batonas be glitimo, pieno ir cukraus
(4)
Ruginė duonytė su raugu
(4)