Troškintos vištienos kepenėlės su grietinėle, pievagrybiais ir morkomis

2018-03-14 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Troškintos vištienos kepenėlės su grietinėle, pievagrybiais ir morkomis
Nuostabiai paruoštos troškintos vištienos kepenėlės su grybais (aš renkuosi pievagrybius), grietinėle ir morkomis. Viskas gana paprasta, pavyks net virtuvės naujokui, o skonis tikrai labai geras. Mano vyras, kuris įprastai nekenčia kepenėlių, paprašė antros porcijos. O tai jau didžiulis pagyrimas. 

Ingredientai

    • vištienos kepenėlės: 500 gramų
    • grietinėlė: 150 mililitrų
    • karštas vanduo: 150 mililitrų
    • svogūnai: 2
    • morkos: 1
    • pievagrybiai: 6
    • aliejus: 2 šaukštų
    • miltai: 2 šaukštų
    • rūkytos paprikos milteliai: 1 šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • pipirai: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių keptuvėje įkaitiname aliejų bei pakepiname susmulkintus svogūnus.
  2. 2. Kai svogūnai truputį suminkštės, sudedame sutarkuotą morką, susmulkintus grybus bei pakepiname maždaug kelias minutes, kol daržovės ir grybai suminkštės.
  3. 3. Išėmusios iš keptuvės atidedame į šoną.
  4. 4. Tada kepenėles apvoliojame miltuose bei kepame keptuvėje po maždaug 4 minutes iš kiekvienos pusės.
  5. 5. Tuomet į troškinimo puodą sudedame apkepintas daržoves, grybus bei kepenėles, beriame papriką, druską ir pipirus. Išmaišome.
  6. 6. Pilame karštą vandenį bei patroškiname maždaug 10 minučių ant silpnos ugnies.
  7. 7. Likus kelioms minutėms iki troškinimo pabaigos, supilame grietinėlę bei dar kelias minutes patroškiname. Išjunkite viryklę.
  8. 8. Valgome su savo mėgstamu garnyru. Skanaus!
  9. troškintos vištų kepenėlės su grietinėle, pievagrybiais ir morkomis
Troškintos vištienos kepenėlės su grietinėle, pievagrybiais ir morkomis
Pačios skaniausios keptos vištienos salotos
(5)