Troškintos vištienos kepenėlės su grietinėle, pievagrybiais ir morkomis

2025-03-06 Autorius oSkanu.lt

Troškintos vištienos kepenėlės su grietinėle, pievagrybiais ir morkomis
Nuostabiai paruoštos troškintos vištienos kepenėlės su grybais (aš renkuosi pievagrybius), grietinėle ir morkomis. Viskas gana paprasta, pavyks net virtuvės naujokui, o skonis tikrai labai geras. Mano vyras, kuris įprastai nekenčia kepenėlių, paprašė antros porcijos. O tai jau didžiulis pagyrimas. 

Galimos ingredientų alternatyvos 

Vietoje pievagrybių galite naudoti voveraites, baravykus arba šitakes grybus - jie suteiks patiekalui gilesnį, intensyvesnį skonį. Jei nemėgstate grietinėlės, ją galima pakeisti kokosų pienu arba 10% riebumo grietine. Vištienos kepenėles galima pakeisti antienos arba kalakutienos kepenėlėmis, tačiau tuomet reikėtų ilgesnio kepimo laiko. Vietoje paprastų svogūnų galite naudoti šalotinius svogūnėlius arba porą, o morkas galima pakeisti pastarnokais arba moliūgais sezono metu. Rūkytos paprikos miltelius galima pakeisti saldžios paprikos milteliais arba šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

Vištienos kepenėlės galite pakeisti vištienos širdelėmis

Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Norint pasiekti geriausią rezultatą, kepenėles prieš gaminimą reikėtų nuplauti ir nusausinti popieriniu rankšluosčiu. Atkreipkite dėmesį, kad kepenėlių nereikėtų kepti per ilgai, nes jos gali tapti kietos ir sausos. Optimalus kepimo laikas - apie 4 minutes iš kiekvienos pusės. Grybams ir daržovėms kepti naudokite gilesnę keptuvę, kad ingredientai tilptų laisvai ir tolygiai keptų. Jeigu norite tirštesnio padažo, galite padidinti miltų kiekį arba pabaigoje įdėti šaukštą kukurūzų krakmolo, sumaišyto su trupučiu vandens. Patiekalą rekomenduojama patiekti iš karto, kol jis dar karštas. 

Ingredientai

    • vištienos kepenėlės: 500 gramų
    • grietinėlė: 150 mililitrų
    • karštas vanduo: 150 mililitrų
    • svogūnai: 2
    • morkos: 1
    • pievagrybiai: 6
    • aliejus: 2 šaukštų
    • miltai: 2 šaukštų
    • rūkytos paprikos milteliai: 1 šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • pipirai: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių keptuvėje įkaitiname aliejų bei pakepiname susmulkintus svogūnus.
  2. 2. Kai svogūnai truputį suminkštės, sudedame sutarkuotą morką, susmulkintus grybus bei pakepiname maždaug kelias minutes, kol daržovės ir grybai suminkštės.
  3. 3. Išėmusios iš keptuvės atidedame į šoną.
  4. 4. Tada kepenėles apvoliojame miltuose bei kepame keptuvėje po maždaug 4 minutes iš kiekvienos pusės.
  5. 5. Tuomet į troškinimo puodą sudedame apkepintas daržoves, grybus bei kepenėles, beriame papriką, druską ir pipirus. Išmaišome.
  6. 6. Pilame karštą vandenį bei patroškiname maždaug 10 minučių ant silpnos ugnies.
  7. 7. Likus kelioms minutėms iki troškinimo pabaigos, supilame grietinėlę bei dar kelias minutes patroškiname. Išjunkite viryklę.
  8. 8. Valgome su savo mėgstamu garnyru. Skanaus!

Atsakinėjama į Komentarą

Vištiena kokosų pieno padaže su avinžirniais
(1)
Vištiena su grybais kreminiame padaže
(1)
Skanios cezario salotos su vištiena kitaip
(1)