Nuostabiai paruoštos troškintos vištienos kepenėlės su grybais (aš renkuosi pievagrybius), grietinėle ir morkomis. Viskas gana paprasta, pavyks net virtuvės naujokui, o skonis tikrai labai geras. Mano vyras, kuris įprastai nekenčia kepenėlių, paprašė antros porcijos. O tai jau didžiulis pagyrimas.
Galimos ingredientų alternatyvos
Vietoje pievagrybių galite naudoti
voveraites,
baravykus arba
šitakes grybus - jie suteiks patiekalui gilesnį, intensyvesnį skonį. Jei nemėgstate grietinėlės, ją galima pakeisti kokosų pienu arba 10% riebumo grietine. Vištienos kepenėles galima pakeisti
antienos arba
kalakutienos kepenėlėmis, tačiau tuomet reikėtų ilgesnio kepimo laiko. Vietoje paprastų svogūnų galite naudoti šalotinius svogūnėlius arba porą, o morkas galima pakeisti pastarnokais arba moliūgais sezono metu. Rūkytos paprikos miltelius galima pakeisti saldžios paprikos milteliais arba šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
Vištienos kepenėlės galite pakeisti
vištienos širdelėmis.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Norint pasiekti geriausią rezultatą, kepenėles prieš gaminimą reikėtų nuplauti ir nusausinti popieriniu rankšluosčiu. Atkreipkite dėmesį, kad kepenėlių nereikėtų kepti per ilgai, nes jos gali tapti kietos ir sausos. Optimalus kepimo laikas - apie 4 minutes iš kiekvienos pusės. Grybams ir daržovėms kepti naudokite gilesnę keptuvę, kad ingredientai tilptų laisvai ir tolygiai keptų. Jeigu norite tirštesnio padažo, galite padidinti miltų kiekį arba pabaigoje įdėti šaukštą kukurūzų krakmolo, sumaišyto su trupučiu vandens. Patiekalą rekomenduojama patiekti iš karto, kol jis dar karštas.
Atsakinėjama į Komentarą