Keptuvėje kepta vištienos krūtinėlė su parmezano sūriu ir šonine

2017-10-17 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Keptuvėje kepta vištienos krūtinėlė su parmezano sūriu ir šonine
Šitaip pagaminta vištienos krūtinėlė išlieka labai sultinga ir gaunasi su itin skania parmezano sūrio plutele. Paruošimas tikrai labai greitas ir nereikia lauktis, kol prieskoniai įsigers. Tai yra, šis receptas yra be jokio ilgo marinavimo.

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlės: 2
    • tarkuotas parmezano sūris: 20-30 gramų
    • šv. rozmarinas
    • druska
    • juodieji pipirai
    • rūkyta kiaulienos šoninė: 4 riekelės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje vištienos krūtinėles perpjauname išilgai bei gausime išvis 4 vienetus.
  2. 2. Tuomet jas išdėliojame ant kepimo popieriaus. Pagardiname druska, juodaisiais pipirais, uždedame šv. rozmarino lapelių bei užberiame sūrio.
  3. 3. Krūtinėles uždengiame kepimo popieriumi bei kočėlo pagalba švelniai padaužome, kad įsigertų prieskoniai bei priliptų sūris.
  4. 4. Tuomet krūtinėles apverčiame, vėl užberiame sūrio, uždengiame popieriumi bei dar kartelį padaužome.
  5. 5. Po to keptuvėje įkaitiname aliejų.
  6. aliejus įkaitintas keptuvėje
  7. 6. Kepame krūtinėles. Apverčiame, kai gražiai apskrus iš vienos pusės bei tada sudedame kiaulienos šoninę, kuri priduos papildomo skonio bei neleis joms "išsausėti". Gardumėlis!
  8. keptuvėje kepta sultinga vištienos krūtinėlė su parmezano sūriu ir šonine
  9. 7. Rekomendacija: Daugiau vištienos krūtinėlės receptų rasite: Vištienos krūtinėlės receptai.
Jamaikietiška jerk vištiena su karibų (karibietiškais) ryžiais virtais kokosų piene
(1)
Naminiai tortilijų kebabai su vištiena ir feta
(1)