Trinta morkų ir kuskuso sriuba su vištiena

Autorius apie receptą

Apie šią vištienos sriubą galiu pasakyti tik tiek - tai tikros rudens spalvos mano lėkštėje ant pietų stalo. Sriuba gaunasi soti, kreminė, šildanti bei jėgų suteikianti. Mūsų šeima labai mėgsta sriubas ir esame priklausomi nuo jų. Bet kad jos niekada neatsibostų, stengiuosi išmėginti visus naujus receptus. Šį kartą variantas su vištieną, kuris labai pasiteisino ir tikrai bus įtrauktas į kategoriją "kartosiu ne kartą". 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Vietoje vištienos krūtinėlės galima naudoti vištienos šlaunelių mėsą arba kalakutienos filė, kuri taip pat suteiks puikų skonį ir bus ne mažiau maistinga.
  • Jei neturite kuskuso, galite naudoti bulgurą, kvietines kruopas arba ryžius, tik tokiu atveju reikėtų ilgiau virti.
  • Daržovių sultinį galima pakeisti vištienos sultiniu, kuris suteiks sriubai dar sodresį skonį.
  • Vietoje grietinėlės galima naudoti kokosų pieną, kuris suteiks egzotiško skonio, arba tiesiog grietinę, jei norisi mažiau riebaus varianto.
  • Čiobrelį galima pakeisti rozmarinu, baziliku arba petražolėmis – priklausomai nuo jūsų skonio prioritetų.
  • Jei mėgstate aštresnį maistą, galite įdėti truputį raudonųjų pipirų dribsnių arba čili miltelių.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Morkas rekomenduojama kepinti ant nedidelio karščio, kad išryškėtų jų natūralus saldumas.
  • Prieš dedant vištieną į sriubą, ją galima apkepinti su šlakeliu sojos padažo, kuris suteiks gilesnį skonį.
  • Sriuba bus dar skanesnė, jei ją paliksite pastovėti bent 15 minučių po pagaminimo, kad skoniai susijungtų.
  • Kuskusą geriausia berti į sriubą tik prieš pat baigiant gaminti, taip jis nepervirs ir nepasidarys glitus.
  • Jei norite dar kreminiškesnės tekstūros, galite įdėti šaukštelį maskarponės sūrio.
  • Prieš patiekiant, sriubą galima pabarstyti šviežiomis žolelėmis ir apšlakstyti citrinos sultimis – tai suteiks gaivumo.
  • Jei ruošiate sriubą iš anksto, vištienos gabalėlius geriau kepkite ir dėkite tik prieš pat valgant, kad jie išliktų sultingi.

Ingredientai

    • morkos: 3 (didelės)
    • svogūnai: 1
    • bulvės: 1
    • česnakas: 1 skiltelės
    • daržovių sultinys: 1,5 litro
    • čiobrelis: kelių šakelių
    • kuskusas: 2 valgomųjų šaukštų
    • grietinėlė: 200 mililitrų
    • druska: pagal skonį
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • vištienos krūtinėlė: 300 gramų
    • aliejus: šlakelio
    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia daržoves nulupkite. Morkas sutarkuokite, svogūną bei česnaką pasimulkinkite, bulves supjaustykite nedideliais kubeliais.
  2. 2. Tuomet puode ištirpinkite sviestą bei pakepinkite daržoves. Užpilkite sultiniu ir apvirkite maždaug 15 minučių.
  3. 3. Vištieną supjaustykite plonomis juostelėmis. Pabarstykite druska ir pipirais.
  4. 4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite, vištieną, kol gražiai apskrunda bei iškepa.
  5. 5. Išvirusią sriubą sutrinkite maisto smulkintuvu.
  6. 6. Suberkite kuskusą, druską, įpilkite grietinėlę ir pavirkite maždaug 5 minutes.
  7. 7. Sudėkite iškeptą vištieną. Pagardinkite čiobrelio lapeliais.
  8. 8. Uždenkite sriubą ir leiskite dar šiek tiek pastovėti.
  9. 9. Patiekite ir skanaukite!

Atsiliepimai

Beatos tailandietiška sriuba su kokosų pienu
(1)
Tiršta kokosų sriuba su daržovėmis ir triušiena
(4)
Kreminė miško grybų sriuba
(3)
Trinta moliūgų sriuba su brie sūriu
(1)
Pikantiška žaliųjų lęšių sriuba
(2)
Daržovių sriuba su kariu, sultiniu ir kokosų pienu
(1)