Autorius apie receptą
Kol tik Lietuvoje būna kepimo lauke sezonas, man vis norisi išbandyti kažką naujo ir bent jau man dar neatrasto. Tai šį kartą ir nauja variacija, skoniu pranokusi visus mano pačios lūkesčius. Marinato sudėtyje esantys prieskoniai ir žolelės suteikia sparneliams gilų, sodrų skonį, o marinuojant mėsą ilgesnį laiką, ji tampa nepaprastai minkšta ir sultinga. Tikrai dar kepsime ne kartą būtent šitaip marinuotus vištienos sparnelius su garstyčiomis ir medumi.
Galimos ingredientų alternatyvos - Vietoje vištienos sparnelių galite naudoti vištienos šlauneles be kaulų, tik tuomet kepimo laikas bus ilgesnis.
- Jei neturite aštresnių garstyčių, galite naudoti Dijon garstyčias, jos suteiks subtilesnį, bet turtingesnį skonį.
- Medų galima pakeisti klevų sirupu arba agavų nektaru, jei norite kitokio saldumo.
- Obuolių actą galima pakeisti baltu vyno actu arba citrinos sultimis, jei reikia švelnesnio rūgštumo.
- Vietoje "chimi churi" prieskonių galite naudoti rozmarino, čiobrelių ir petražolių mišinį.
- Jei neturite maltos kalendros, galite naudoti kalendros sėklas arba petražoles.
- Saldžiąją papriką galima pakeisti rūkyta paprika, kuri suteiks dūmų aromato.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Sparnelius marinuokite bent 24 valandas, kad skonis geriau įsigertų ir mėsa taptų minkštesnė.
- Prieš kepimą sparnelius palaikykite kambario temperatūroje apie 30 minučių, taip jie iškeps tolygiau.
- Kepimo metu dažnai vartykite sparnelius, kad nepridegtų dėl medaus esančio marinate.
- Paruoškite žarijas vidutinio karščio, per karštos žarijos gali sudeginti marinatą, o per šaltos neužtikrins traškios plutelės.
- Patiekite sparnelius iš karto po kepimo, kai jie dar karšti ir traškūs.
- Likusi marinato dalis gali būti pašildyta ir patiekta kaip padažas prie iškeptų sparnelių.
- Jei kepate orkaitėje, nustatykite 180°C temperatūrą ir kepkite apie 40 minučių, retkarčiais apversdami.
- Norėdami pasitikrinti, ar sparneliai iškepę, įpjaukite storiausioje vietoje – mėsa turi būti balta, be rausvų atspalvių.
Atsiliepimai
Irena
Atsakyti