Naminiai tortilijų kebabai su vištiena, daržovėmis, padažu ir sūriu

2025-03-03 Autorius oSkanu.lt

Naminiai tortilijų kebabai su vištiena, daržovėmis, padažu ir sūriu
Šiandien noriu Jums parodyti patiekalą, kurį mes su šeima dažniausiai gaminame savaitgaliais, tuomet kai norime pasilepinti. Tai fantastiškai tortilijų kebabai su vištiena, daržovėmis, (naudoju kininius kopūstus, pomidorus ir agurkus) padažu (jį ruošiu su graikišku jogurtu) ir sūriu. Seniau tikrai mėgdavome apsilankyti kebabinėse ir kebabų tiesiog nusipirkti, bet bėgant metams visos esančios kebabinės aplink labai suprastėjo ir supratome, kad galime pasigaminti ir skaniau, ir pigiau. Tad dalinuosi receptu, kurį tikrai pamėgome. Paprastas paruošti, o be gao skanu. Pasigaminkite ir Jūs!

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Vištienos filė galima pakeisti kalakutiena, kiauliena arba jautiena, vegetariškam variantui tinka kieti tofu kubeliai arba tempeh.
  • Vietoje graikiško jogurto galite naudoti natūralų jogurtą, grietinę arba veganiškam variantui – kokosų jogurtą.
  • Fermentinį sūrį galima pakeisti mocarela, feta sūriu arba veganiškais sūrio pakaitalais.
  • Kininius kopūstus galima pakeisti iceberg salotomis, raudonaisiais kopūstais arba romaninėmis salotomis.
  • Jei nemėgstate majonezo, galite naudoti humusą arba avokadų pastą.
  • Svogūnus galite pakeisti šalotiniais svogūnais arba poruose, jei norite švelnesnio skonio.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Vištienos marinavimas: Jei turite daugiau laiko, pamarinuokite vištieną graikiškame jogurte su prieskoniais 2-3 valandas prieš gaminimą – taip ji bus dar sultingesnė.
  • Tortilijos paruošimas: Prieš dedant įdarą, tortilijas galite trumpai pašildyti sausoje keptuvėje – taip jos bus lankstesnės ir mažiau linkusios plyšti.
  • Daržovių traškumas: Jei mėgstate traškias daržoves, nuplaukite jas šaltu vandeniu prieš pat patiekimą ir gerai nusausinkite.
  • Patiekimas: Kepamus kebabaus galima įvynioti į aliuminio foliją ir palikti "pailsėti" 5 minutes po kepimo – taip visi skoniai dar geriau susijungs.
  • Prieskonių derinys: Eksperimentuokite su prieskoniais – puikiai tinka kuminas, paprika, kalendros sėklos, čili milteliai.

Ingredientai

    • vištienos filė: 800 gramų
    • graikiško jogurto: 400 gramų
    • fermentinio sūrio: 200 gramų
    • kininių kopūstų: 0,5
    • pomidorų: 3
    • agurkų: 2
    • krapų: pagal skonį
    • česnakų: pagal skonį
    • mėgstamo majonezo: 5 šaukštų
    • svogūnų: 1
    • druskos: pagal skonį
    • tortilijų: 5

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia vištienos filė, supjaustytą norimo dydžio juostelėmis, dedame į įkaitintą aliejų keptuvėje.
  2. 2. Tada suberiame smulkiai supjaustytus svogūnus, o prieš baigiant kepti įpilame graikiško jogurto (maždaug 200 gramų).
  3. 3. Vištieną apiberiame mėgstamais prieskoniais bei uždengę dangčiu patroškiname maždaug kelias minutes.
  4. 4. Tuomet kitame inde paruošiame padažą kebabams - likusį graikišką jogurtą sumaišome su džiovintais krapais, druska bei sutarkuotais arba išspaustais česnakais ir gerai išmaišome.
  5. 5. Po to per stambią tarką susitarkuojame fermentinį sūrį bei agurkus (nuo agurkų tarkių nuspaudžiame atsiradusias sultis).
  6. 6. Kopūstą bei pomidorą susmulkiname.
  7. 7. Visas daržoves sudedame į vieną indą bei užbarstome truputį druskos.
  8. 8. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  9. 9. Tortilijas ištepame majonezu, dedame sluoksniais sūrį, daržoves, vištieną bei užpilame paruošto padažo.
  10. 10. Sulankstome taip, kad gautųsi kebabo forma (jei reikia persmeigiame mediniais krapštukais, kad neišsivyniotų).
  11. 11. Kepame orkaitėje maždaug 15 minučių.
  12. 12. Patiekiame ir skanaujame!
Paprasta lazanija su moliūgu ir vištiena
(1)