Vištienos užtepas

Šis vištienos užtepas yra puikus pasirinkimas lengviems užkandžiams ar užtepti ant skrebučių. Vištiena, išvirta su aromatingomis daržovėmis ir prieskoniais, įgauna sodrų skonį, o sumaišyta su sultiniu ir želatina, virsta lengva ir kreminė konsistencija. Česnakas suteikia šiek tiek aštrumo, o morkos – švelnumo.
Ši užtepėlė yra puiki alternatyva tradiciniams paštetams, nes ji švelnesnė ir lengvesnė. Ją patogu laikyti šaldytuve ir patiekti kaip užkandį, ant duonos ar traškučių. Tai sveikas ir gardus patiekalas, kuris patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems.

Redaktorės Vaidos komentaras - improvizuokite gamindami užtepą, pridėkite mėgstamų žolelių, tokių kaip krapai, petražolės ar kalendros. Džiovinti pomidorai suteiktų sodrumo, graikiniai riešutai ar pistacijos - traškumo. Norisi dar kremiškesnio užtepo? Įmaišykite šaukštą grietinės.

Ingredientai

    • Vištienos ketvirčiai: 1 kg
    • Morkos: 3 vnt.
    • Svogūnai: 1 vnt.
    • Virti kiaušiniai: 2 vnt.
    • Česnakas: 2 skiltelės
    • Laurų lapai: keli
    • Pipirų grūdeliai: keli
    • Druska: pagal skonį
    • Želatina: 1 valg. š.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Vištieną nuplauti bei sudėti į puodą su morkomis, svogūnu, pipirų grūdeliais ir laurų lapais, užpilti vandeniu ir virti, kol išvirs. Išvirusią vištieną atvėsinti, pašalinti kaulus.
  2. 2. Tuomet į trintuvą dėti vištieną, morkas, išspausti česnako skilteles, dėti kiaušinius, berti druskos ir įpilti 100–150 ml sultinio (kuriame virė vištiena). Sutrinti iki vientisos masės.
  3. 3. Tada 100 ml sultinio ištirpinti želatiną bei supilti į vištienos masę. Išmaišyti.
  4. 4. Į indelį, kuriame bus stingdoma užtepėlė, kloti maistinę plėvelę bei sudėti vištieną, išlyginti viršų ir dėti bent kelioms valandoms į šaldytuvą sustingti.
  5. 5. Rekomendacija: Daugiau užtepėlių receptų rasite: Užtepėlės.
Makaronų apkepas su vištiena ir mocarela
(1)
Skanios cezario salotos su vištiena kitaip
(1)