Šis vištienos užtepas yra puikus pasirinkimas lengviems užkandžiams ar užtepti ant skrebučių. Vištiena, išvirta su aromatingomis daržovėmis ir prieskoniais, įgauna sodrų skonį, o sumaišyta su sultiniu ir želatina, virsta lengva ir kreminė konsistencija. Česnakas suteikia šiek tiek aštrumo, o morkos – švelnumo.
Ši užtepėlė yra puiki alternatyva tradiciniams paštetams, nes ji švelnesnė ir lengvesnė. Ją patogu laikyti šaldytuve ir patiekti kaip užkandį, ant duonos ar traškučių. Tai sveikas ir gardus patiekalas, kuris patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems.
Redaktorės Vaidos komentaras - improvizuokite gamindami užtepą, pridėkite mėgstamų žolelių, tokių kaip krapai, petražolės ar kalendros. Džiovinti pomidorai suteiktų sodrumo, graikiniai riešutai ar pistacijos - traškumo. Norisi dar kremiškesnio užtepo? Įmaišykite šaukštą grietinės.