Vištienos iešmeliai gruzdintuvėje su sojos padažu ir Dižono garstyčiomis

2023-09-07 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Vištienos iešmeliai gruzdintuvėje su sojos padažu ir Dižono garstyčiomis
Greitai pagaminami ir dukrų labai mėgstami pietūs (kartais ir vakarienė). O kurie vaikai atsisakytų tokių skanių pietų (aš kaip mama labai džiaugiuosi, kad ir sveikai gaunasi)? Vištienos iešmeliai, patiekti su virtais ryžiais - tai klasika tarp namų restorano ir greito maisto. Šįkart kepiau iešmelius karšto oro gruzdintuvėje. Vis mėginu kuo dažniau prisijaukinti šį prietaisą savo virtuvėje. Ir vis geriau gaunasi, tad receptais dalinsiuos ir su Jumis. :)

Ingredientai

    • vištienos filė: 500 gramų
    • druska: žiupsnio
    • baltieji pipirai: žiupsnio
    • saldžiosios paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • česnako granulės: 1 arbatinio šaukštelio
    • sojos padažas: 1 valgomojo šaukšto
    • Dižono garstyčios: 1 valgomojo šaukšto
    • sezamo sėklos: pagal skonį (pabarstymui)
    • kukurūzų krakmolas (apvoliojimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia vištienos filė supjaustykite juostelėmis.
  2. 2. Tada pabarstykite druska, pipirais, paprikos milteliais ir česnaku.
  3. 3. Tuomet supilkite sojos padažą ir sudėkite garstyčias. Mėsą gerai išmaišykite.
  4. 4. Palikite maždaug 10 minučių pasimarinuoti.
  5. 5. Vištieną apvoliokite kukurūzų krakmole ir sunerkite ant medinių iešmelių.
  6. 6. Gerai įkaitinkite karšto oro gruzdintuvę iki 200 laipsnių temperatūros.
  7. 7. Sudėkite vištienos iešmelius ir kepkite maždaug 15 minučių, kol mėsa iškeps ir apskrus. Vištieną pabarstykite sezamo sėklomis.
  8. 8. Mes valgėme su virtais ryžiais su daržovėmis, bet Jūs galite rinktis ir savo pamėgtą garnyrą. Skanaus! :)
Vištienos iešmeliai gruzdintuvėje su sojos padažu ir Dižono garstyčiomis
Recepto autorius Kviečiu į virtuvę

Eglė

Naudingas
(0)
Kaip skaniai atrodo! Būtinai pamėginsiu. :)
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą

Vištienos iešmeliai su ananasu ir BBQ padažu
(1)
Vištiena jūros dumblių lapuose
(1)
Tiršta grikių sriuba su vištiena
(4)
Aitrūs sparneliai su pelėsinio sūrio padažu
(1)
CAJUN vištienos sparneliai su bulvių ir savojinių kopūstų salotomis
(2)