Turiu pripažinti, kad niekada negalvojau, kad įmanoma pagaminti kugelį su rūkyta vištiena. Bet vieną dieną užsukau pas draugę ir ji pavaišino savo skaniu tradiciniu kugeliu. Pagalvojau, kad jis tikrai nėra įprastas ir kažkas jame kitaip, nei gaminu aš. Paklausiau receptūros ir ji pasakė, kad naudoja rūkyta vištieną. Buvau labai nustebusi, tačiau skonis man labai patiko. Jau po savaitės tokį pat kugelį ruošiau savo virtuvėje. Visa šeima labai pagyrė ir sakė, kad jį būtina įtraukti į kartojamųjų sąrašą. Jeigu jau taip, tai jis vertas ir pasidalinimo su Jumis visais. Pamėginkite, manau ir Jūs norėsite kartas nuo karto savo kugelį ruošti būtent taip!
Galimos ingredientų alternatyvos
Jei norite eksperimentuoti, vietoj rūkytos vištienos galite naudoti
rūkytą kalakutieną arba
rūkytą šoninę. Bulves galima pakeisti bulvių ir morkų mišiniu, o siekiant lengvesnio varianto, galima dalį bulvių pakeisti
cukinijomis. Vietoje įprasto aliejaus tinka ir sviestas,
ghee sviestas arba kokosų aliejus, kurie patiekalui suteiks kitokį aromatą. Prieskonius galima varijuoti pagal skonį – tinka ir kmynai, čiobreliai ar net šafranas.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Kad kugelis būtų itin skanus, rinkitės miltingas bulves – jos suteiks kugeliui puikią tekstūrą. Tarkuojant bulves, nepamirškite nusunkti perteklinį skystį – taip kugelis bus purumo viršūnėje. Jei mėgstate traškumą, viršutinį kugelio sluoksnį prieš dedant į orkaitę galite patepti šlakeliu aliejaus ar sviesto. Kugelio skonis dar labiau atsiskleidžia, kai jis šiek tiek pastovi – todėl galite jį pagaminti iš vakaro. Patiekiant, išbandykite ne tik tradicinę grietinę, bet ir namų gamybos jogurtą su žolelėmis, ar net aviečių padažą – kontrastas tarp saldaus ir sūraus kuria nepamirštamą skonių simfoniją.
Jonita
Atsakyti