Skanus kugelis su rūkyta vištiena

2025-03-05 Autorius Inga - Mamosrestoranas

Skanus kugelis su rūkyta vištiena
Turiu pripažinti, kad niekada negalvojau, kad įmanoma pagaminti kugelį su rūkyta vištiena. Bet vieną dieną užsukau pas draugę ir ji pavaišino savo skaniu tradiciniu kugeliu. Pagalvojau, kad jis tikrai nėra įprastas ir kažkas jame kitaip, nei gaminu aš. Paklausiau receptūros ir ji pasakė, kad naudoja rūkyta vištieną. Buvau labai nustebusi, tačiau skonis man labai patiko. Jau po savaitės tokį pat kugelį ruošiau savo virtuvėje. Visa šeima labai pagyrė ir sakė, kad jį būtina įtraukti į kartojamųjų sąrašą. Jeigu jau taip, tai jis vertas ir pasidalinimo su Jumis visais. Pamėginkite, manau ir Jūs norėsite kartas nuo karto savo kugelį ruošti būtent taip! 

Galimos ingredientų alternatyvos 

Jei norite eksperimentuoti, vietoj rūkytos vištienos galite naudoti rūkytą kalakutieną arba rūkytą šoninę. Bulves galima pakeisti bulvių ir morkų mišiniu, o siekiant lengvesnio varianto, galima dalį bulvių pakeisti cukinijomis. Vietoje įprasto aliejaus tinka ir sviestas, ghee sviestas arba kokosų aliejus, kurie patiekalui suteiks kitokį aromatą. Prieskonius galima varijuoti pagal skonį – tinka ir kmynai, čiobreliai ar net šafranas. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Kad kugelis būtų itin skanus, rinkitės miltingas bulves – jos suteiks kugeliui puikią tekstūrą. Tarkuojant bulves, nepamirškite nusunkti perteklinį skystį – taip kugelis bus purumo viršūnėje. Jei mėgstate traškumą, viršutinį kugelio sluoksnį prieš dedant į orkaitę galite patepti šlakeliu aliejaus ar sviesto. Kugelio skonis dar labiau atsiskleidžia, kai jis šiek tiek pastovi – todėl galite jį pagaminti iš vakaro. Patiekiant, išbandykite ne tik tradicinę grietinę, bet ir namų gamybos jogurtą su žolelėmis, ar net aviečių padažą – kontrastas tarp saldaus ir sūraus kuria nepamirštamą skonių simfoniją. 

Ingredientai

    • bulvės: ~2 kilogramų
    • rūkyti vištienos ketvirčiai: 1
    • svogūnai: 1
    • aliejus (kepimui)
    • džiovinta mėta: 1 arbatinio šaukštelio
    • džiovintas raudonėlis: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: 1 nubraukto valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia bulves nuskutame. Bulves sutarkuojame rankine arba elektrine tarka.
  2. 2. Nulupame svogūną ir smulkiai supjaustome.
  3. 3. Įkaitiname aliejaus keptuvėje.
  4. 4. Pakepiname svogūną keptuvėje, kol bus gražios, tarsi permatomos spalvos ir sudedame jį į bulvių tarkius.
  5. 5. Taip pat suberiame džiovintas mėtas ir druską. Viską gerai išmaišome.
  6. 6. Rūkytą vištos ketvirtį supjaustome mažais gabaliukais ir sudedame ant kepimo skardos (mano skardos dydis 20x20 cm.)
  7. 7. Įpilame dar maždaug šaukštą aliejaus ir ant viršaus sukrečiame pasiruoštus bulvių tarkius.
  8. 8. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių.
  9. 9. Patiekiame su grietine arba kitu mėgstamu padažu ir skanaujame!
Skanus kugelis su rūkyta vištiena

Jonita

Vyras sakė, kad tai pats geriausias kugelio receptas. Ir aš galiu jam tik pritart. Buvo nerealiai skanu!
Atsakyti
Balta mišrainė su žaliu agurku
(1)
Minkštas cukinijų kugelis
(26)