Šiandien pristatau jums nuostabius "Spurgai - kitokios spurgos su mėsa" - tradicinį lietuvišką desertą su netikėtu posūkiu. Šis receptas yra mano močiutės palikimas, kurį aš pritaikiau šiuolaikiniam skoniui. Kitaip nei įprastos saldžios spurgos, šios yra užpildytos sultingu mėsos įdaru, kuris suteikia nepakartojamą skonį. Šis patiekalas puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei, o taip pat ir šventiniam stalui. Mėsą galima rinktis pagal savo skonį, tačiau vištienos faršas yra tobulas pasirinkimas dėl savo švelnumo ir gebėjimo sugerti prieskonius. Tradiciškai šios spurgos buvo gaminamos šaltuoju metų laiku, kad suteiktų energijos ir šilumos, tačiau šiandien jos mėgstamos visais metų laikais. Kviečiu išbandyti šį receptą ir atrasti naują mėgstamą patiekalą!
Galimos ingredientų alternatyvos
- Jei neturite kefyro, galite naudoti natūralų jogurtą arba rūgpienį.
- Sausų mielių vietoje galite naudoti šviežias mieles (25 g).
- Vištienos faršą galima pakeisti kiaulienos, jautienos arba kalakutienos faršu.
- Jei mėgstate vegetarišką maistą, galite naudoti grybų ir daržovių mišinį.
- Miltus galima rinktis tiek kvietinius, tiek speltų, arba juos maišyti.
- Norint suteikti tešlai daugiau skonio, galite įdėti šiek tiek muskato riešuto ar kitų mėgstamų prieskonių.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Gaminant šias spurgas, labai svarbu atkreipti dėmesį į aliejaus temperatūrą. Jis turi būti pakankamai karštas, kad spurga gražiai apskrustų, bet ne per karštas, nes tuomet išorė iškeps, o vidus liks žalias. Rekomenduojama naudoti gilų puodą su storu dugnu, kad aliejus įkaistų tolygiai.
- Taip pat svarbu neformuoti per didelių spurgų, nes tuomet bus sunku jas visiškai iškepti.
- Prieš kepant, galima patikrinti aliejaus temperatūrą įmetus mažą tešlos gabalėlį - jis turėtų iš karto kilti į paviršių ir pamažu apskrusti.
- Faršą geriausia paruošti iš anksto ir leisti jam "pailsėti" šaldytuve, kad prieskoniai geriau įsigertų.
Atsakinėjama į Komentarą