Daugelis jau pamilo mano ilgai keptą plėšytą kiaulieną, tad šį kartą parodysiu kaip paruošti BBQ plėšytą vištieną. Galiu garantuoti, kad skonis pranoks visus lūkesčius, Jūs tik pamėginkite. :)
Ingredientai
BBQ plėšytai vištienai:
vištienos krūtinėlės arba šlaunelių mėsa: 250 gramų
ciberžolė: 1 arbatinio šaukštelio
paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
druska
pipirai
česnakas: 4 skiltelių
svogūnai: 1 (nedidelio)
pomidorų tyrė (tomato passata): 250 gramų (galite gaminti naudodami ir konservuotus smulkintus pomidorus)
vištienos sultinys: 1 kubelio
vanduo: 1 stiklinės
aliejus: 1 valgomojo šaukšto
BBQ padažas: 1 valgomojo šaukšto
2 plokščioms duonelėms (flatbread):
graikiškas jogurtas: 100 ramų
miltai: 100 gramų (+ stalui pabarstyti)
Recepto paruošimas
1. BBQ plėšytai vištiena: Vištieną įtriname su prieskoniais ir apkepame puode su įkaitintu aliejumi.
2. Tada susmulkiname česnaką, svogūną ir sudedame į puodą su iš abiejų pusių apskrudinta vištiena, pakepame maždaug minutę.
3. Supilame pomidorų tyrę, vandenį, įdedame sultinio kubelį ir troškiname maždaug 30-40 minučių, arba tol, kol vištiena lengvai plėšysis šakučių pagalba.
4. Į suplėšytą vištieną įdedame šaukštą BBQ padažo ir išmaišome.
5. BBQ plėšytą vištieną galite naudoti įvairiausiuose patiekaluose - burgeriuose, tortilijose, picoje, su makaronais, su bulvėmis, Budos dubenėliuose, sumuštiniuose, šįkart aš labai rekomenduoju išmėginti su lengvai pagaminama plokščia duonele.
6. Plokščios duonelės (flatbread): Jogurtą su miltais pradedame maišyti šaukštu, paskui rankomis suminkome į vieną masę, daliname į dvi dalis, tešla bus šiek tiek lipni, todėl ant stalo paberiame miltų, iškočiojame.
7. Kepame sausoje įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių, iš viso maždaug minutę, kol gražiai apskrunda. Skanaujame!