Kaip tik nauja savaitė - taip nauji skoniai mano virtuvėje! Ganėtinai retai gaminu patiekalus iš baklažano, bet kartas nuo karto užeina noras virtuvėje pradėti naudoti vis kokius nors naujus, kitokius ingredientus, nei mūsų šeimai yra įprasta. Todėl Jūsų dėmesiui - faršu įdarytas ponas baklažanas. Šitaip baklažano aš dar nebuvau gaminusi. Anksčiau tikrai esu gaminusi įdarytas cukinijas su vištienos arba kiaulienos faršu. Bet baklažanas įdarytas su jautienos faršu, mano manymu, pralenkia visas įdarytas cukinijas, ir savo skoniu, ir savo išvaizda. Nors įdarytos cukinijos taipogi labai skanu, bet baklažanas, kaip daržovė, kepdamas įgauna kiek kitokį, turtingesnį skonį.
Jei esate apsilankę Turkijoje, tikriausiai pastebėjote, kad baklažanas turkų virtuvėje yra ganėtinai populiari daržovė. Aš jau prieš gerus kokius 5-7 metus esu pamėgusi turkų serialus, todėl man visada smagu išmėginti turkiškus patiekalus, kokius pamatydavau turkų serialuose. Įdarytas baklažanas yra vienas iš tokių. Šitaip paruoštas baklažanas man buvo pats skaniausias su ryžiais ir grietine (dar labai tinka ir natūralus jogurtas arba
tadžiki padažas). Išmėginti patys, labai nuoširdžiai rekomenduoju. 😉
Atsakinėjama į Komentarą