Šie skanūs, sultingi ir neįtikėtinai gardūs kotletukai „Mini burgeriukai" su pomidorais ir sūriu yra puikus pasirinkimas tiek kasdieniniams, tiek šventiniams pietums. Šis receptas man ypatingai brangus, nes jį perėmiau iš savo mamos, kuri šiuos kotletukus kepdavo orkaitėje, kai buvau maža. Kiekvienas kąsnis nukelia mane į vaikystę, primindamas šiltus šeimos vakarus prie stalo. Šie mini burgeriukai yra tobulas derinys – traški išorė, sultinga viduje mėsa ir išsilydęs sūris su aromatingu pomidoru viršuje. Vos užuodus šių burgerių kepimo aromatą, visą namus pripildo nepakartojamas kvapas, pritraukiantis visus šeimos narius į virtuvę. Tai patiekalas, kurį pamėgsta ir vaikai, ir suaugusieji. Jei ieškai greito, bet įspūdingo patiekalo, kuris patenkintų net ir išrankiausią šeimą – šis receptas kaip tik tau. O jeigu nori padaryti tikrą burgeriuką, tiesiog patalpink šį kotletuką tarp dviejų bandelių pusių, pridėk mėgstamų daržovių, pagardink padažu ir mėgaukis naminiu burgeriu!
Galimos ingredientų alternatyvos
Nors recepte nurodyta malta jautiena, šį patiekalą galima ruošti naudojant įvairias maltos mėsos rūšis. Puikiai tiks malta kiauliena, vištiena, kalakutiena arba jų mišiniai. Vegetarai gali išbandyti šį receptą su maltais grybais arba pupelių pagrindo mėsos pakaitalu. Vietoj įprasto fermentinio sūrio galima naudoti mocarelą, čederį, feta sūrį ar net veganišką sūrio pakaitalą. Jei neturite violetinio svogūno, drąsiai naudokite paprastą geltonąjį svogūną arba šalotinius svogūnėlius. Majonezą galite pakeisti grietine, graikišku jogurtu arba net avokado kremu, jei norite sveikesnio varianto. Pomidorai taip pat gali būti įvairūs – nuo vyšninių iki didesnių pomidorų, supjaustytų griežinėliais, arba net džiovinti pomidorai aliejuje.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Norėdami, kad kotletukai būtų ypač sultingi, į mėsos faršą galite įmaišyti šiek tiek tarkuotos morkos arba cukinijos. Jei norite, kad kotletukai būtų traškesni, prieš dėdami priedus, juos galite trumpai apkepti keptuvėje iš abiejų pusių. Mėsą geriausia minkyti rankomis, kad visi prieskoniai tolygiai pasiskirstytų. Jei turite laiko, paruoštą mėsą su prieskoniais galite palikti šaldytuve valandai – taip prieskoniai geriau įsigeria ir patiekalas tampa dar skanesnis. Kepant orkaitėje, pravartu po 15 minučių patikrinti kotletukus ir, jei reikia, padidinti temperatūrą iki 200 laipsnių paskutinėms 5 minutėms, kad sūris gražiai apskrustų. Patiekiant ant duonos, rekomenduojama lengvai paskrudinti duoną, kad ji nesugertų kotletukų sulčių ir išliktų traški.
- Bendras kalorijas kiekis patiekale: apie 1800 kalorijų.
- Vienos porcijos kalorijų kiekis (skaičiuojant 6 porcijas): apie 300 kalorijų.