Orkaitėje kepti mėsos tefteliai (kukuliai) grietinėlės padaže

2022-03-22 Autorius oSkanu.lt

Orkaitėje kepti mėsos tefteliai (kukuliai) grietinėlės padaže
Šiandien noriu su Jumis pasidalinti mėsos teftelių (kukulių) receptu, ruoštų orkaitėje. Gal šį patiekalą dauguma ir moka paruošti, tačiau šį kartą visa esmė bus grietinėlės padažas, kuris pakelia patiekalą į naują lygį. Tik paragavę suprasite, kaip jis čia tinka, o man žodžiais jį gana sunku apibūdinti. Bet galiu garantuoti, kad pamėginę, kitaip ruošti šio patiekalo nebenorėsite. :)

Ingredientai

    • kiaulienos ir jautienos faršas: ~1 kilogramo
    • ryžiai: 1 stiklinės
    • svogūnai: 4 vidutinio dydžio
    • kiaušiniai: 1
    • vanduo: 0,5 stiklinės
    • česnakas: 2 skiltelių
    • druska
    • pipirai
    • aliejus: 4 valgomųjų šaukštų
    • morkos: 3
    • pomidorų pasta: 5 valgomųjų šaukštų
    • miltai: 3 valgomųjų šaukštų
    • sultinys: 0,5 litro
    • riebi grietinėlė: 0,5 stiklinės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia ryžius dėkite į verdantį vandenį ir pavirkite maždaug 10 minučių. Palikite atvėsti.
  2. 2. Po to ryžius sumaišykite su 2 smulkiai supjaustytais svogūnais, faršu, kiaušiniu, 0,5 stiklinės vandens, susmulkintu česnaku, druska bei pipirais.
  3. 3. Formuokite mėsos rutuliukus - teftelius ir eilėmis dėkite į karščiui atsparų kepimo indą.
  4. 4. Gaminkite grietinėlės padažą: Du svogūnus susmulkinkite, apkepinkite aliejuje kelias minutes, tuomet sudėkite sutarkuotas morkas, dar kelias minutes patroškinkite.
  5. 5. Dėkite pomidorų pastą ir permaišykite. Dėkite miltus ir dar kartą permaišykite.
  6. 6. Užpilkite sultinio ir dar maždaug 5 minutes patroškinkite. Po to pilkite grietinėlės, druskos ir pipirų.
  7. 7. Pasiruoštą padažą supilkite ant teftelių.
  8. 8. Teftelių kepimas: Kepimo indą uždenkite folija ir dėkite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite maždaug 30-40 min.
  9. 9. Patiekite su bulvių koše, virtais grikiais, ryžiais arba kitu mėgstamu garnyru. Skanaus!
  10. 10. Rekomendacija: Daugiau teftelių receptų rasite: Tefteliai.
Maltos mėsos vainikas
(4)
Baklažanai su ėrienos faršu ir kedro riešutais
(1)
Įdaryta cukinija su mėsa ir voveraitėmis
(1)
Senovinis sultingas maltos mėsos kepsnys - netikras zuikis su glazūra
(5)
Maltos mėsos kukuliai pomidorų padažo - grietinės padaže
(27)