Šventinis sūrio vyniotinis su malta mėsa

2024-12-19 Autorius Vaida Stonienė - Vaidos virtuvė

Šventinis sūrio vyniotinis su malta mėsa
Šventinis sūrio vyniotinis su malta mėsa – tai sotus, skanus ir netikėtai lengvai pagaminamas patiekalas, kuris nustebins ir sužavės tiek šeimos narius, tiek svečius. Gardus sūrio padas, iškeptas iki aukso spalvos, tampa idealiu pagrindu faršo įdarui, o gardūs prieskoniai ir kiaušinis suteikia įdarui skonio. Susukant vyniotinį, faršas pasiskirsto tolygiai, o kepant jis įgauna sodrų aromatą ir minkštą tekstūrą. Galutinis rezultatas – gardus ir išvaizdus vyniotinis, kurį galima patiekti tiek karštą, tiek šaltą.

Redaktorės Vaidos komentaras
- vieniems pažįstamas, kitiems visiškai naujas patiekalas. Rekomenduoju išbandyti, jeigu dar neteko. Vyniotinį patiekti galima su šviežiomis daržovėmis ar lengvu salotų garnyru

Ingredientai

    • Sūris: 350 g (fermentinis)
    • Kiaušiniai: 6 vnt.
    • Majonezas: 250 g
    • Malta mėsa: 500 g
    • Prieskoniai mėsai: mėgstami
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Fermentinį sūrį smulkiai sutarkuoti ir sudėti į dubenį.
  2. 2. Prie sūrio sudėti visą majonezą.
  3. 3. Įmušti 5 kiaušinius ir viską gerai išmaišyti.
  4. 4. Didesnę kepimo skardą ištiesti kepimo popieriumi ir jį šiek tiek patepti aliejumi.
  5. 5. Sūrio masę paskirstyti ant popieriaus ir dėti kepti į iki 200 C temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepti 5 min.
  6. 6. Praėjus laikui orkaitės temperatūrą sumažinti iki 150 C temperatūros ir dar kepti 10 min.
  7. 7. Tuo tarpu į dubenį sudėti maltą mėsą, įmušti likusį kiaušinį, pagardinti mėgstamais prieskoniais ir druska. Gerai išmaišyti.
  8. 8. Ant iškepusio pagrindo paskleisti visą paruoštą mėsą.
  9. 9. Susukti vyniotinį, pakeliant kepimo popieriaus kraštą ir jį keliant aukštyn pamažu susukti. Vyniotinis turi būti siūle žemyn.
  10. 10. Vyniotinį kepti iki 190 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
Zraziukai kepti orkaitėje
(27)
Kopūstų apkepas su mėsos kukuliukais
(11)
Shepherd pie - Šepardo pyragas su malta mėsa
(1)
Klasikinė lazanija su jautiena ir bešamelio padažu
(7)