Nachos su jautienos faršu, pupelėmis, jalapenu, alyvuogėmis ir sūriu – tai puikus užkandis vakarėliams, šeimos vakarienei ar tiesiog tingiam savaitgalio vakarui prie televizoriaus. Šis receptas ne tik skanus, bet ir paprastas, todėl lengvai paruošiamas net virtuvės naujokams. Traškūs kukurūzų traškučiai dera su aromatingu jautienos faršu, o pupelės ir jalapeno suteikia patiekalui autentišką meksikietišką skonį. Sūris užbaigia visą derinį, sukurdamas nepakartojamą malonumą kiekviename kąsnyje.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Jautienos faršą galite pakeisti vištienos faršu, kiaulienos faršu ar net veganiška alternatyva, pvz., sojų malta mėsa.
- Juodas alyvuoges galima keisti žaliosiomis alyvuogėmis arba visai jų atsisakyti.
- Konservuotas raudonas pupeles galite pakeisti konservuotomis baltosiomis pupelėmis ar avinžirniais.
- Jalapeno galima pakeisti švelnesnėmis čili paprikomis arba palikti be aštrumo.
- Santa Maria prieskonius keiskite mėgstamais prieskoniais, pvz., česnaku, kmynais ar paprikos milteliais.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Norint išlaikyti nachos traškumą, kepkite juos trumpai ir aukštoje temperatūroje.
- Jei norite papildomo skonio, galite pridėti grietinės ar guacamole padažo.
- Sūriui ištirpus, patiekalą reikia patiekti nedelsiant, kad jis neprarastų savo tekstūros.