Autorius apie receptą
Kepta duona su sūriu, česnaku ir majonezu yra paprastas, bet gardus ir taip gerai pažįstamas užkandis. Šis puikus padažas prie keptos duonos sužavės kiekvieną. Padažas tirštas, tąsus ir taip tobulai dera su apskrudusios duonos gabalėliais. Šis padažas keptai duonai man pavyko vienas gardesnių kiek teko išbandyti.
Duonos juostelės iš pradžių apskrudinamos įkaitintame aliejuje, po to įtrinamos česnaku, suteikiant patiekalui intensyvaus skonio. Padažui paruošiama kreminė sūrio ir majonezo masė, kuri gardinama prieskoniais ir šlakeliu vandens (galima keisti grietinėle) ir kaitinama, kol tampa vientisa.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Juoda duona galima keisti pilno grūdo ar net šviesia duona, tačiau geriausias rezultatas gaunamas naudojant ruginę.
- Rūkytą lydytą sūrį galima keisti fermentiniu arba mocarelos sūriu, tačiau reikėtų atminti, kad tekstūra ir skonis šiek tiek pasikeis.
- Vietoje majonezo galima naudoti graikišką jogurtą arba grietinę – padažas bus šiek tiek rūgštesnis ir lengvesnis.
- Virintą vandenį galima keisti grietinėle ar net pienu – priklausomai nuo pageidaujamo riebumo ir tekstūros.
- Norint aštresnio skonio, galima įdėti čili dribsnių ar žiupsnelį aitriosios paprikos.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Duoną rekomenduojama pjaustyti vienodo storio juostelėmis, kad visos dalys keptų vienodai ir nesudegtų.
- Kepimui naudokite gerai įkaitintą aliejų – taip duona nesugers per daug riebalų ir išliks traški.
- Česnaką įtrinkite į dar šiltą duoną – taip aromatas labiau įsigers.
- Padažą maišykite nuolat ir kaitinkite vidutinėje kaitroje, kad nesutrūktų ir būtų vientisos konsistencijos.
- Jeigu padažas atvėsta ir tampa tirštas – pakaitinkite dar kartą, įpilkite šlakelį vandens ar grietinėlės.
Atsiliepimai
Angelė Tik
Atsakyti
Xray
Atsakyti
G
R
Sonata
n
Atsakyti
Aš
Atsakyti
Vaida
ruta
Atsakyti
Glorija
Atsakyti
Jugoslavas
Atsakyti
Guste
Atsakyti